Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Comencen les obres d’intervenció parcial al Claustre del convent dels Trinitaris

Comencen les obres d’intervenció parcial al Claustre del convent dels Trinitaris

22 de gener de 2018

La superfície del claustre és aproximadament de 300 m² i l’àrea de les cobertes a restaurar és de 150 m².

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs d’intervenció parcial al claustre del convent dels Trinitaris, al carrer de la Font, núm. 43. La superfície del claustre és aproximadament de 300 m² i l’àrea de les cobertes a restaurar és de 150 m².
Aquestes obres formen part de les diferents actuacions que s’estan realitzant per fases al conjunt del convent dels Trinitaris, format per l’església i el claustre de planta baixa porxada i dues plantes pis, per tal de consolidar i restaurar l’edifici.
Els treballs consistiran a consolidar els pilars del claustre que han sofert alguna patologia estructural. A les diferents façanes del claustre es picarà i refarà el revestiment susceptible de caure, i es restaurarà el ràfec perimetral segons l’original. L’estructura de tres cobertes se substituirà, així com el material d’acabat, amb teules parcialment recuperades de la coberta actual. Es recollirà i conduirà l’aigua de pluja per a la seva correcte evacuació. Finalment s’instal•larà il•luminació al claustre i es reposarà el paviment de terra.
Es preveu un termini d’execució de l’obra de quatre mesos. L’adjudicatari d’aquests treballs és l’empresa RESTAURACIONS ARQUITECTÒNIQUES  SLU.