Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Exposició “L’espai dins l’objecte”, d’Anna Llimós

Exposició “L’espai dins l’objecte”, d’Anna Llimós

26 de juny de 2017

El divendres 30 de juny, a les 8 del vespre, es va inaugurar a la Sala dels Trinitaris, l’exposició L’espai dins l’objecte de l’artista Anna Llimós Vidal.
Mitjançant l’ús de tècniques tan diverses com la fotografia, el dibuix, el frottage o el collage, els treballs que es presenten en aquesta mostra volen posar de relleu les empremtes que genera l’acció d’habitar en l’espai domèstic.
Els buits, els silencis o els espais en blanc ens parlen d’un procés de recerca que indaga en la manera com el passat es troba inserit en el present més quotidià. Walter Benjamin afirmava que “habitar és deixar empremtes”: és precisament aquest consum de l’habitar, el desgast dels espais i els objectes el que posa en el punt de mira “L’espai dins l’objecte”.

L’artista
Anna Llimós Vidal neix a Barcelona l’any 1989. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i l’any 2013 obté la beca de dibuix Fundació Felícia Fuster i també l’accèssit en la 10a Edició del Premi Climent Muncunill i Roca. Posteriorment l’Ajuntament de Sabadell li  concedeix una residència artística a la Nau Estruch en la convocatòria Sabadell Obert. Recentment, ha realitzat exposicions individuals al Museu d’Art de Cerdanyola, Museu dera Val d’Aran i la Fundació Felícia Fuster de Barcelona i ha col•laborat en el projecte “Art i futur” impulsat per l’ANC i El país que volem.Actualment complementa la producció artística amb els estudis de Màster en Humanitats: art, literatura i cultura contemporànies a la Universitat Oberta de Catalunya i forma part activa del col•lectiu TCteamwork, on col•labora amb Tom Carr juntament a altres joves artistes.

Taller de memòria
Per tal de fer encara més propera l’exposició i donar èmfasi entre el vincle de la memòria i art contemporani el dimarts 18 de juliol, de 10 a 12 del matí, l’artista oferirà un taller adreçat a persones més grans de 65 anys. Amb el títol de Teixir, el taller de memòria sorgeix de la voluntat d’explorar i aprofundir en les possibilitats de l’art com a eina de treball de la memòria personal i col•lectiva. En aquest taller es proposa utilitzar el tèxtil amb l’objectiu d’oferir un espai on es puguin fer visibles històries de persones grans a Vilafranca i d’aproximar tant l’obra com el procés creatiu de la pròpia autora als seus participants.
Abans d’iniciar el taller, es demana a cada participant que porti un cobretaula o teixit que tingui algun valor personal. El taller s’inicia amb una breu presentació de l’obra que es troba a l’exposició. En acabar, cadascú parla de la seva vinculació amb el teixit que ha portat. Aquesta presentació ha de servir per reflexionar al voltant del lligam existent entre el tèxtil i les històries familiars com també la ubicació del tèxtil dins de la memòria col•lectiva.
Posteriorment, es fotocopia cada peça de les que s’han portat per després deconstruir-la utilitzant tisores. En una segona fase, es tracta de reconstruir la imatge mitjançant la tècnica del collage generant formes abstractes. Aquestes formes poden suggerir accions que es troben lligades al tèxtil, com ara plegar, estendre, recollir, etc. En acabar de composar aquestes peces de petit format, es pot escriure a sobre de les imatges la vinculació que es té amb el teixit. La introducció de l’escriptura s’entén com un mitjà per potenciar el caràcter personal de la peça. Finalment, es proposa que les peces resultants passin a formar part de l’exposició.
L’assistència al taller és gratuïta, però està pensat per a  un màxim de 20 persones. Cal inscriure-s’hi prèviament trucant al  93 890 04 59 o bé a l’adreça cultura@vilafranca.cat
La inauguració serà a les 8 del vespre d’aquest divendres 30 de juny i  comptarà amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i la presentació anirà a càrrec de Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola.
L’espai dins l’objecte es podrà visitar fins al diumenge 30 de juliol amb horaris d’obertura al públic de dimecres a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges de 18 a 20h.