Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

L’Associació Cultural de Raimons i Raimundes entoma l’organització de les Festes de Sant Raimon a partir de l’any vinent

L’Associació Cultural de Raimons i Raimundes entoma l’organització de les Festes de Sant Raimon a partir de l’any vinent

20 de setembre de 2017

L’Associació Cultural de Raimons i Raimundes es farà càrrec de l’organització de les Festes de Sant Raimon de Vilafranca a partir de 2018 que tindran lloc en dos caps de setmana la segona quinzena de gener. Així ho van anunciar ahir en roda de premsa els regidors Raimon Gusi i Joan Manel Montfort, que van estar acompanyats de diversos representants de l’Associació Cultural de Raimons i Raimundes. Raimon Gusi recordava que en els dos darrers anys la manca d’entitats disposades a organitzar les festes d’hivern de Vilafranca “ha estat evident. Per això valorem molt positivament l’oferiment de l’Associació de Raimons d’organitzar ells les festes”. Tot i respectar l’autonomia de l’entitat, el regidor de Cultura va fer algunes consideracions que considerava que s’haurien de tenir presents de cara a l’organització de les festes: que donessin lloc a disciplines artístiques novedoses, no repetir aspectes de la Festa Major o la reducció de la durada de les festes. Gusi ha assegurat que el pressupost que aportarà l’Ajuntament serà el mateix que els darrers anys, 15.000 euros, que s’aportaran mitjançant un conveni, i que amb posterioritat es farà una avaluació de les festes. Finalment el regidor ha agraït a l’Associació de Raimons “el gest d’entomar el repte per Vilafranca”.
Raimon Bové, president de l’Associació de Raimons, ha recordat que durant 27 anys han col.laborat en les festes i “fins i tot hi ha gent que cada any ens pregunta quins actes es faran, com si les organitzéssim nosaltres. Aquest any els hi podrem dir que aquesta vegada sí que les organitzem”. Bové ha afirmat que “durant molts anys es van fer unes festes molt dignes i que el sostre va ser alt però darrerament es nota una davallada”. A manca de decidir aspectes concrets del programa “perquè encara és aviat”, el president dels Raimons ha avançat algunes novetats com la separació respecte a les festes de Nadal, la reducció del la durada de les festes (tindran lloc en dos caps de setmana la segona quinzena de gener, del 19 al 21 i del 26 al 28) i que seran actes festius i gratuïts. “Fa 3 o 4 mesos que hi estem treballant amb ganes i il.lusió. Està tot embastat. Tenim moltes idees i propostes”, ha dit Bové, que ha afirmat que la voluntat és mantenir en el programa la Festa dels Raimons i recuperar el sopar de l’Euro.
Per la seva banda, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, ha desitjat que sigui un encert que l’organització de les festes recaigui en una entitat com els Raimons, amb una llarga trajectòria. “És una manera de donar confiança al ric teixit associatiu vilafranquí. Estem convençuts que serà un èxit”, ha dit Montfort.