Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Pintures de Salvador Antón a la Sala dels Trinitaris

Pintures de Salvador Antón a la Sala dels Trinitaris

03 de abril de 2017

Aquest divendres 7 d’abril, a les 8 del vespre, s’inaugura a la Sala dels Trinitaris, l’exposició “Itineraris” del pintor Salvador Antón. Pintor resident a Altafulla, Antón ha volgut donar aquest títol a una mostra que vol ser un recorregut pels seus darrers deu anys dedicat a la pintura. “Itineraris” és, doncs, un intent de compartir les seves experiències i els seus camins a la recerca d’una expressió pròpia que té com a eix vertebrador la pràctica d’una pintura essencialment matèrica i fortament lligada al seu entorn natural. Les trenta-sis peces que formen part d’aquesta exposició estan composades amb pigments, sorres de platja, algues, pedres, restes de fustes trobades a la vora de la mar... Una recerca pausada, sistemàtica i reflexiva, són part fonamental a l’hora de treballar damunt dels quadres on l’artista aconsegueix  trobar a cada nou material les seves possibilitats i es converteix, alhora,  en un estímul que l’ajuda a seguir investigant.
L’ús d’aquest materials atorga a l’artista un vincle amb la natura que li proporciona  la inspiració per poder extreure’n tota la seva capacitat expressiva i creativa.
El color és un altre dels elements que impacten a l’obra de Salvador Antón. Són colors vius  on la qualitat expressiva que transmeten provenen de forma purament instintiva i són un reflex del seu món emotiu.
I per últim, els temes o motius de les peces: bodegons ètnics, fruites exòtiques, màscares tribals...Són l’excusa formal per a dur a terme la seva investigació amb sorres, terres, ceres, pigments i també, naturalment  el color.
Salvador Antón (Barcelona, 1954) és Graduat en Arts Aplicades per l’Escola Massana de Barcelona, en l’especialitat de Teixits Artístics d’arts aplicades. Bàtik. És també Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny.  
La seva obra ha estat reconeguda amb diferents premis i guardons: guanyador del 1r Premi “Ramon Sunyer” de Bells Oficis, atorgat per el Reial Cercle Artístic Sant Lluc de Barcelona; Finalista en el concurs de cartells per a la “Setmana del Llibre Infantil i Juvenil”. Consell Català del Llibre/OEPLI; Inclusió en la Short-List. Trofeus LAUS 94. ADG FAD. Barcelona; Premi Baldiri Reixach 2000 per la coordinació del treball fet pels alumnes de Formació Adaptada de l’Escola-Taller Xalest : “Del reciclatge al disseny”; Finalista en la “1a  Biennal de Pintura d’Altafulla 2007” Altafulla. Tarragona.
Actualment combina la seva activitat artística amb la seva activitat professional com a mestre educador del Centre Ocupacional de les Corts, de la Coordinadora d’Entitats Pro Persones amb Discapacitat de les Corts- Barcelona. Tècnic de disseny i estampació tèxtil amb grups STO (servei de teràpia ocupacional) i SOI (servei ocupacional d’inserció).
Aquesta serà la primera vegada que exposa la seva obra a Vilafranca i la inauguració d’aquest divendres anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi. La presentació de les obres i l’artista anirà a càrrec del professor jubilat de l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca, l’altafullenc Fonxo Blanc.
L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 7 de maig  i l’horari d’obertura al públic és de dimecres a divendres de 17 a 20h i caps de setmana de 18 a 20h.