Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dilluns23gener '23

Cicle Volta'l 2023

Dates i lloc: 

Els dilluns:  23 de gener, 20 de febrer, 20 de març i 24 d'abril del 2023. 

Lloc: Espai Jove La Nau (c/ de Baltà de Cela, 45-47)

Horari: 

De 18:30 a 19:30 h.

 

Organització i contacte: 
Assessoria de Mobilitat Internacional del SIAJ i Espai Jove La Nau del Servei de Joventut.  Espai Jove La Nau: [email protected] / 636 93 54 66 

Torna el VOLTA’L un any més carregat de noves activitats i sessions informatives per les i els joves que volen marxar a l’estranger o que tenen curiositat per descobrir quines opcions tenen per marxar.

Aquest any es realitzaran un seguit de quatre sessions repartides entre els mesos de gener i abril de 2023. Sempre seran en dilluns, a l’Espai Jove la Nau, entre les 18:30 i les 19:30 h. Hi haurà diversitat de temes en els quals les i els joves, i si ho desitgen els familiars, hi podran assistir de manera gratuïta per tenir tota la informació abans de començar una experiència a l’estranger.

Les quatre sessions estan pensades en totes aquelles temàtiques que les i els joves més freqüentment tenen dubtes o que ens han traslladat al SIAJ que tenen interès, per tant les quatre sessions que es realitzaran seran:

23/01/2023 Com marxar a estudiar a l’estranger. 
Degut a la demanda cada cop més gran de les i els joves per anar a estudiar a l’estranger, aquesta sessió pot ser la més adequada per resoldre tots els dubtes, com per exemple si hi ha beques per estudis a l’estranger, quins cursos puc marxar a fer, com ho haig de fer... i la infinitat de preguntes que hi ha al voltant d’anar a estudiar a l’estranger. Per tant, si en algun moment has pensat que t’agradaria marxar a estiuar a l’estranger ja sigui la ESO, Batxillerat, Cicles Formatius o perquè no la Universitat, aquesta es la teva activitat on intentarem resoldre tots els dubtes de com fer-ho.
 

20/02/2023 Camps de treball amb col·laboració amb SCI (Servei Civil de Catalunya).
Hi ha molts joves que busquen una primera experiència a l’estranger i també eines per conèixer nous joves i parlar nous idiomes. Què millor que conèixer l’experiència de conèixer el món, a cop de voluntariat, on les i els joves poden marxar fins a 15 dies a l’estranger de manera econòmica i viure aquesta experiència molt enriquidora. En aquesta sessió hi haurà una col·laboració amb el Servi Civil de Catalunya, per tal de resoldre tots els dubtes sobre els camps de treball i entendre que és fa, i com i quan fer la inscripció. Orientada a joves a partir de 14 anys fins a 30 anys!
 

20/03/2023 Intercanvis Juvenils i Voluntariats.
Sabies que la Unió Europea financia i facilita la mobilitat dels i les joves d’entre 18 i 30 anys? Doncs sí, mitjançant intercanvis juvenils, és a dir experiències d’aproximadament una setmana, a un altre país per conèixer altres cultures i joves, o amb voluntariats on pots estar fins a 12 mesos de manera totalment finançada. Si vols saber més sobre aquestes oportunitats aquesta és la teva sessió! Vine i aprendràs com anar arreu del món de manera totalment finançada.
 

24/04/2023 Maneres econòmiques de marxar a l’estranger.
Si algun cop has pensat en viatjar o bé anar a viure o conèixer algun altre país però els diners poden ser un problema, aquesta es la teva oportunitat! Explicarem totes aquelles formes econòmiques de viatjar pel món i les qüestions a tenir en compte abans de marxar, per tal de facilitar la mobilitat de les i els joves

 

Places limitades. Per participar s'ha de fer la inscripció online aquí!

Recorda que totes les activats son gratuïtes!

 


Accessibilitat