Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Dones Invisibles?. Dones i món rural a començaments del segle XX 

Dates i lloc: 

Del 15 d'octubre al 8 de novembre de 2020
Capella de Sant Joan
 

Horari: 

Dimecres de 17 a 20 h, dijous de divendres de 10.30 a 12.30 h i de 17 a 20 h, dissabtes de 18 a 20 h i diumenges de 12 a 14 i de 18 a 20 h

Organització i contacte: 

Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès; col·labora: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Xarxa d’Arxius Comarcals, Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Del 15 d'octubre al 8 de novembre de 2020. Exposició Dones Invisibles? que tracta del paper de les dones al món rural de la Catalunya de principis del segle XX.

L’exposició està formada per 27 fotografies que recullen diferents aspectes del món de les dones al llarg del segle XIX i el primer terç del segle XX.
 
Mitjançant un recorregut per les imatges, des de la infantesa fins a la vellesa, el visitant s’endinsarà en les tasques que desenvolupaven en la societat agrària catalana, en el tipus de família, en els espais on es relacionaven i en les feines i responsabilitats que tenien les dones, en funció de les diferències socials existents. Malgrat la discriminació que patien, jugaven un paper determinant en les relacions de la comunitat pagesa i també en la transmissió de la cultura popular, en la vida econòmica i també en la força creixent dels moviments socials.
En el marc de l’exposició, dijous 29 d’octubre es presentarà el llibre “Dones invisibles? Dones i societat a viles i pobles de la Catalunya de principis del segle XX, on es recullen fotografies de l’època acompanyades d’una selecció de textos que reforcen el discurs expositiu i aprofundeix en els diversos apartats.

L’acte inaugural i presentació de l’exposició tindrà lloc el dijous 15 d’octubre a les 19.30h
ACTE SUSPÈS.El dia 6 de novembre a les 19.30h tindrà lloc a la mateixa Capella la presentació del llibre "Dones invisibles? Visió de les dones a la Catalunya rural del s. XIX i principis del XX" a càrrec dels seus autors i autores: Josep Colomé, Sònia Camaforte, Carme Milà, Montserrat Morató i Josep Maria Masachs. 
L’accés a la presentació del lliure és gratuïta però l’aforament serà limitat, per la qual cosa per assistir-hi caldrà fer reserva prèvia enviant un correu : cultura@vilafranca.cat


Accessibilitat