Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dilluns16maig '22

Exposició dels treballs de recerca

Dates i lloc: 

Dilluns 16 de maig
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 18h de la tarda

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Un any més els alumnes de l’IES Milà i Fontanals ens exposaran una mostra dels treballs de recerca que han realitzat aquest any.

Aquest any ens presentaran els següents treballs:

La Marató de TV3. Els efectes de la campanya de sensibilització. De Lluc Vendrell Escofet.
Aquest treball de recerca sorgeix a partir de la voluntat d'investigar quin és l'origen, és a dir, l'incentiu, de la solidaritat de La Marató de TV3, traduïda en grans xifres de recaptació. Per fer-ho, la recerca consta en analitzar l'efecte que genera cada un dels elements de la campanya de sensibilització de La Marató.

Ciutad'ella. Reforma i creació d'un centre d'acollida per a supervivents de violència masclista. De Núria Chacón Soler.
Aquest treball de recerca uneix en un sol projecte la passió envers l'arquitectura i la necessitat interior d'ajudar a qui ho necessita, que aquest treball anés més enllà i millorés les condicions de vida d'algú, en aquest cas supervivents de violència masclista. L'únic objectiu que em vaig plantejar va ser que Ciutad'ella complís la seva finalitat i que es pogués dur a terme a la realitat. Això ha implicat crear un projecte arquitectònic i social que és el més versemblant possible en tots els àmbits: A nivell sostenible, funcional, de finançament, etc

120 Hores? De Marc Paredes Rodríguez i Enric Vidal Mach.
Sota la hipòtesi de si tradició i renovació són compatibles a la Festa Major de Vilafranca del Penedès, els dos alumnes del Milà han proposat cinquanta propostes i iniciatives per tal de millorar la celebració en alguns àmbits, com la seguretat, els horaris, la sostenibilitat o la inclusió. La gran majoria d’aquestes compten amb l'aprovació de les parts implicades i estan basades en les 1.300 respostes obtingudes de diversos col·lectius relacionats amb la festa. Per altra banda, es remarca que cal tenir en compte que aquestes iniciatives no volen modificar el vessant tradicional i patrimonial de la celebració, la seva identitat ni tampoc menysprear la tasca dels organitzadors de la festa.


Accessibilitat