Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Il Convito. Òpera Jove

diumenge14gener

Il Convito. Òpera Jove

Dates i lloc: 

14 de gener de 2017
Auditori Municipal de Vilafranca

Horari: 

A les 19 h.

Organització i contacte: 

Regidoria de Cultura, Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Un espectacle trepidant. Entreteniment entre cants, ironies, acudits i embolics de tota mena.

Òpera Jove produeix el seu segon espectacle “Il Convito”: “commedia dell’arte” en estat pur. Una òpera bufa en dos actes del compositor napolità Domenico Cimarosa (1748-1801), i el llibretista Filippo Livigni, inèdita en temps moderns. La dramatúrgia de Toni Sans restaura una partitura de per si esbojarrada i la converteix en un espectacle trepidant.
Massimo, home poc il·lustrat i molt vanitós, ha organitzat un sopar a casa seva per trobar el millor partit per casar-se. En el convit hi assisteixen tot tipus de personatges, des de la vídua Alfonsina, (una dona riquíssima però inestable) fins al cavaller del Lampo (un militar tant honorat com pobre), passant pel Comte Polidoro (un personatge sense escrúpols) i el servei de cambra de Massimo (uns criats molt astuts). La trama gira al voltant d’equívocs que tenen lloc a causa dels diferents plans que cadascun dels personatges organitzen per obtenir el que volen...
Òpera Jove és una iniciativa dels cantants gironins Chantal Botanch i Xavier Mendoza, concebuda per fer participar en el disseny i muntatge d’una producció operística els joves músics i per contribuir a la creació de nous públics. 
 
FITXA ARTÍSTICA:
Compositor Domenico Cimarosa
Llibretista Filippo Livigni
Direcció de projectes Xavier Mendoza
Direcció artística Chantal Botanch
Direcció escènica Toni Sans
Direcció musical Xavier Garcia 
Interpretació Companyia de cantants d’Òpera Jove, ballarins de l’Institut del Teatre i orquestra d’Òpera Jove

Durada: 1h30m (20m pausa)