Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dijous23març '23

La desinformació dels infants

Dates i lloc: 

Dijous 23 de març
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 18.30h de la tarda

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Com detectar la desinformació que arriba als nostres fills i filles a través de les xarxes? Xerrrada a càrrec de Learn to check.

A les xarxes socials i en l’entorn virtual cada dia apareixen fakes, imatges i vídeos manipulats. Des d’influencers que recomanen consells de salut sospitosos, fins a TikTok’s i vídeos amb informacions enganyoses. Quina és la desinformació que consumeixen els nostres fills i filles a la xarxa i com els puc ajudar a detectar-la? En aquesta formació aprendrem a identificar tipus de fakes en línia i eines per detectar-los amb rapidesa.
La ponència anirà a càrrec Roger Cuartielles, professor de comunicació i investigador predoctoral en temes de desinformació i fact-checking a la Universitat Pompeu Fabra.

Alguns dels temes que s’abordaran són els següents:
1. Xarxes socials: què representen per als nostres fills i filles
2. Tipus de mentides i fakes que circulen online
3. Eines per detectar missatges enganyosos en línia
4. Tècniques per identificar vídeos i TikTok’s falsos
5. Consells per verificar comptes a les xarxes socials

El curs combinarà l’exposició, el visionat de vídeos propis i el debat. Serà un curs interactiu que dedicarà una part a atendre neguits i dubtes de les famílies.
La durada serà d’1 hora i està pensada per a tota la família.

Per tal d'assistir a l’activitat cal inscriure-s’hi prèviament a través del correu electrònic [email protected] (indicant nom i cognoms de l’infant, edat i un telèfon de contacte) o trucant al telèfon 938904030 en horari d'obertura de la Biblioteca. L’aforament és limitat.


Activitat Passaport Edunauta.


Accessibilitat