Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

La Nau pel clima: D'on ve el que mengem?

Dates i lloc: 

Novembre i desembre de 2023

Espai Jove La Nau (c/ de Baltà de Cela, 45 - 47)

Horari: 

De les 18 a les 20 h. 

Organització i contacte: 

Espai Jove La Nau i L'Aresta [email protected] / 636 93 54 66 

Cicle d’activitats per a joves dins el marc del projecte:

“D’on ve el que mengem. El cost ecosocial del sistema alimentari”.

En aquest cicle d’activitats reflexionem i actuem sobre el cost energètic de l’actual sistema alimentari posant èmfasi en la dependència energètica basada en combustibles fòssils tant en l’àmbit de la producció alimentària (fertilitzants, mecanització, intensificació del treball, etc.), com en l’àmbit de la distribució i el consum (malbaratament alimentari, hàbits de consum, embalatges, etc.). També ens enfoquem en la comprensió sobre el cost real dels aliments pel planeta, els impactes mediambientals del sistema alimentari per incidir en un canvi d’hàbits més sostenibles.

Projecte finançat per l'Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona, a càrrec de L'Aresta cooperativa agroecològica.

Activitats: 

  •  Alternatives al nostre abast: fem un hort urbà: divendres 17 de novembre a les 18 h. 

Es tracta d’una activitat taller en la qual ens plantegem com podem arribar a la sobirania alimentària. A partir d’aquesta reflexió, aprenem sobre la importància d’implicar-nos en el procés de producció i consum d’aliments. Ho treballem a través de dinàmiques participatives que permeten descobrir diferents maneres d’obtenir aliments d’una manera sostenible i responsable amb el territori. L’activitat també incorpora una part pràctica que ajuda a comprendre la importància de cuidar un sol viu i els passos bàsics per mantenir un petit hort urbà.

Per a joves a partir de 16 anys. 

Activitat gratuïta, places limitades. 

Inscriu-te!

  • Guerrilla verda: fem bomes de llavors: divendres 1 de desembre a les 18 h. 

Aquesta activitat proposa fer una acció de guerrilla verda, fent bombes de llavors. Amb aquesta activitat, ens introduïm a la tècnica de reforestació iniciada per Fukuoka. A partir d'argila, humus i llavors crearem petits dispositius per regenerar el sòl i crear vida. Farem bombes d'argila amb llavors de plantes pròpies del nostre entorn que ens ajudaran a regenerar la biodiversitat. Posteriorment anirem a un espai municipal a “llençar les bombes”.

Per a joves a partir de 13 anys. 

Activitat gratuïta, places limitades. 

Inscriu-te!

  • Videoforum: “Alter Natives. Construint futurs possibles”: divendres 15 de desembre a les 18 h. 

L’activitat consisteix en la visualització d’una pel·lícula documental relacionada amb la sobirania alimentària, regeneració del sòl, etc. que va acompanyada d’un anàlisis i debat sobre el mateix a partir de reflexionar entorn les dades que ens ofereix la pel·lícula, per tal de fomentar l’esperit crític.

“Alter Natives, Construint futurs possibles”: Llargmetratge col·laboratiu que vol tractar, amb un enfocament propositiu i de possibilitat, qüestions com les següents: com podem fer afrontar aquesta situació i adaptar-nos a una realitat canviant? Quines alternatives, individuals i col·lectives, estan ja posant-se en marxa a diferents llocs per “transicionar” cap a comunitats resilients i modes de vida sostenible? Quines noves històries i experiències poden marcar el futur dels nostres barris, pobles i ciutats? Com podem prendre les primeres passes per crear una economia que promogui la justícia social i l’harmonia amb el planeta i entre nosaltres?

Per a joves a partir de 16 anys. 

Activitat oberta i gratuïta. No cal realitzar inscripció.


Accessibilitat