Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

“Maria Antònia Soler. Marines - Aigua en Moviment”

Dates i lloc: 

Del 5 de noviembre al 15 de desembre de 2019
Fòrum Berger Balaguer

Horari: 

De dijous a dissabtes de 18 a 20 h. Diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18 a 20 h

Organització i contacte: 

Ens presenta més d’una vintena d’obres, la majoria de gran format de pintura a l’oli sobre la temàtica del mar. Una obra excepcionalment concebuda, calibrada i de gran sensibilitat. El seu mar està viu, poblat de pescadors i navegants que s’enfronten a les onades. L’espuma de color blanc contrasta amb els reflexes lluminosos i la terra en la llunyania, com a paisatge de fons. Una pintura vibrant, ferma i desenvolupada des de la seguretat, amb la que aconsegueix resultats intensament pictòrics

M. Antònia Soler aconsegueix un ritme harmònic d’aigües en perfecta conjunció de cel i vaixell, fent dels seus quadres unes imatges plenes de vida i moviment. Unes obres dotades d’un cromatisme equilibrat amb bon domini del traç i acurada habilitat en la pinzellada. La creativitat de la seva obra entra directament en la força dinàmica amb la qual lluita per donar-nos a conèixer la duresa de la mar i del camp, oferint-nos aquesta lluita a través seu pinzell.
La pintora explica i s’explica alhora i aconsegueix que participem en el seu món, que ens és comú. El vaixell representa la vida. La superació de les onades és la lluita a la vida i la fortalesa que s’adquireix quan es superen les dificultats. Les roques representen la fermesa a les dificultats: malgrat els cops constants de la mar, la roca continua estant allí, ferma. En resum, es defineix que al final aconseguirem el que ens proposem malgrat les dificultats.