Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

“No em va fer Joan Brossa". Cabosanroque

Dates i lloc: 

Del 20 de setembre al 20 d'octubre de 2019
Sala dels Trinitaris

Horari: 

De dimarts a divendres de 17 a 20 h
Dissabte de 18 a 20 h
Diumenges i festius de 12 a 14 h

Organització i contacte: 

Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca. Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Direcció General de Cooperació Cultural

No em va fer Joan Brossa és una creació de cabosanroque a partir de materials en bona part brossians. La peça arrenca amb la veu del poeta, música de Wagner i glopades de fum sobre un amuntegament de coses. En el tall de veu, Brossa recorda vivències de la batalla del Segre. De la trinxera estant, les paraules ens situen immediatament en una doble avantguarda: la del combat contra els feixistes i la de l’avantguardisme literari. I situen alhora el combatent enmig del doble aspecto que tindrà la paraula “màgia” en tota la seva obra.

És una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als que fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure’n la seva pròpia interpretació.

Aquesta instal·lació s’inclou dins els actes d’homenatge al centenari del naixement del poeta Joan Brossa.
Inauguració, divendres 20 de setembre a les 20h