Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

divendres17juny '22

Paraules als Claustres. Recital. A propòsit d’Erri. La força incendiària de les paraules

Dates i lloc: 

Divendres 17 de juny de 2022
Claustre de Sant Francesc

Horari: 

A les 20.00h

Organització i contacte: 

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

A càrrec de David Fernández (veu) i Lu Rois (música)

Nascut al Nàpols del 1950, a Erri de Luca li queien, a cada temptativa de terratrèmol del Vesubi, llibres dels prestatges. Els llibres del pare, els llibres refugi i el drets i el deure, ahir com avui, a la paraula contrària. La tardor de 2019, en una trobada imprevista i primera, inesperada i sobtada, amb motiu del “Tocats de lletra”, el piano de la Lu Rois i la veu del David Fernández es van aplegar, perquè juntes és quan encara podem. Música i lletra per a una versió vulnerable com totes i tots,  aspra i dura com l’estricta realitat  i alhora resistent.

David Fernández, nascut a Barcelona el 1974, és periodista de La Directa, cooperativista i activista social. Ha escrit, entre d’altres “Rastres de Dixan”, “Cop de CUP”, “En el principi de tot hi ha la guerra”. Ha coordinat “Llums i taquígrafs. Atles de la corrupció als Països Catalans” (2014). Entre el 2012 i el 2015 va ser diputat i portaveu de la CUP-Alternativa d’Esquerres al Parlament de Catalunya. El seu pas pels escenaris els darrers anys ha estat amb el grup Ovidi-4.

Lu Rois, compositora, pianista i cantant. El desembre del 2014 presenta el seu primer àlbum “Camí del Far”, una proposta molt personal, plena de sensibilitat i emotivitat. Sense grans ornaments, ni un arsenal d’instruments, tan sols amb la seva veu i el piano, és capaç de crear atmosferes cinematogràfiques embriagadores. Així ho refermar el seu darrer treball “Cau de lluna”.


Accessibilitat