Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dimecres22març '23

Presentació de la novel·la Internament (Angle, 2023), de l’escriptora vilafranquina Mònica Ramoneda

Dates i lloc: 

Dimecres 22 de març de 2023
L'Escorxador

Horari: 

A les 19.30h

Organització i contacte: 

Llibreria La Cultural

L’acte consistirà en una conversa entre l’autora i la periodista Gemma Urgell.

Nascuda a Barcelona el 1980, és llicenciada en periodisme. Va iniciar la seva carrera en una empresa pionera d’Internet i, a partir d’aquí, es va especialitzar en comunicació digital. Té experiència també en l’àmbit de la cooperació internacional, com a coordinadora de projectes de recuperació de la memòria històrica a l’Amèrica Central, i actualment treballa en una empresa de comunicació científica. 
Internament és la seva primera novel·la.

La Maia és una dona que durant la major part de la seva vida ha après a fingir que tot va bé i que ella està bé: té una bona feina, parella i tres fills. Malgrat això, viu governada per una malaltia que l'assetja i que pocs saben que pateix: la depressió. Quan ara la Maia mira cap al passat (un trastorn alimentari, els traumes d'adolescent, autolesions, les dificultats en les relacions), tot li semblen causes, indicis i manifestacions evidents que la portaven cap a una vida d'angoixa i solitud. I serà dins de la narració que també la veurem avançar, pas a pas, cap a una estabilitat potser incerta però plena d'esperança.

Mònica Ramoneda ens endinsa en els plecs i replecs d'una condició tan esquiva com la depressió, amb intents de superació, crisis i recaigudes, però sobretot ens ofereix una experiència profunda i sincera, i una mirada a la salut mental des d'angles molt diversos. 


Accessibilitat