Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Retrats d'Història. Centenari del Teatre Casal

Dates i lloc: 

Del 28 de gener al 27 de febrer de 2022
Capella de Sant Joan

Horari: 

Dimecres a dissabtes de 17.00 a 20.00h i diumenges de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00h

Organització i contacte: 

Casal Societat "La Principal"

Un viatge a través de la memòria intergeneracional de persones que conserven records dins d’una sala de teatre que aquest any celebra els seu cent anys

Posant èmfasi en la particularitat de cada vivència, descobrim anècdotes emocionants explicades per veus molt diferents d’un espai que no et deixa indiferent. Veus que han protagonitzat la historia del Casal d’abans i veus que ara continuen el seu llegat.

L’exposició encarregada al fotògraf penedesenc Toni Galitó va més enllà d’una mostra artística mitjançant la fotografia. Ha esdevingut un projecte de recerca on més d’una vintena de testimonis comparteixen amb nosaltres els seus records i emocions, i el fotògraf els copsa amb la seva càmera en una dualitat on tan important és el relat testimonial, com l’espai físic i concret que conté aquell record.

La inauguració d’aquest projecte tindrà lloc aquest divendres 28 de gener a les 20h i comptarà amb la presència de Ricard Rafecas, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca,  Marcel Esteve, com a vicepresident de l’entitat i de Salvador Casals com a gerent. També hi seran  presents Toni Galitó com a fotògraf autor de l'exposició, membres de la junta del Casal i Cristina Gallardo com a tècnica de projectes.

Retrats d’història es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al diumenge 27 de febrer. El horaris de visita són: de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h; diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20hAccessibilitat