Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

divendres16abril '21

Vilapensa 2021. Debat Malestars socials i polítics a propòsit de la Covid-19

Dates i lloc: 

Divendres 16 d'abril de 2021
Penedès Televisió / Auditori del VINSEUM 

Horari: 

A les 19.00 h

Organització i contacte: 

A càrrec de Marta Soler-Gallart i Anna Solé

En la famosa sèrie “The Crown”, en un capítol de la darrera temporada, s’explica la història de l’únic britànic, Michael Fagan, que en els temps durs de retallades de Margaret Tatcher -temps que van suposar moltes tensions en la societat britànica i molta precarització- va poder esquivar la seguretat del palau de Buckhingam i entrar a les habitacions privades de la reina. Davant aquest atreviment inaudit i històric, la policia i els metges el van acusar d’estar trastornat: “Ara diuen que tinc problemes mentals”, diu Fagan. “I ara, home! El que em passa és que sóc un pobre, només un pobre, això és tot el que tinc”.
Més enllà de les afectacions sanitàries, la pandèmia provoca mal, dolor i incertesa en molts conciutadans i ens demostra les febleses d’una societat basada en una economia neoliberal. Farem una visió àmplia (sociologia i economia) sobre els límits, les afectacions, actuals i a mitjà termini, que pot generar la Covid-19 sobre la nostra manera de viure.

Marta Soler-Gallart és doctora en Sociologia per Harvard University, catedràtica de sociologia a la Universitat de Barcelona. Presidenta de l’European Sociological Association (ESA).
Anna Solé és economista per la Universitat de Barcelona i doctora en Història per la Universitat Pompeu Fabra.
Presenta: Mar Joanpere, sociòloga.

Places limitades. Imprescindible fer reserva prèvia a entrades.vinseum.cat .


Accessibilitat