Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

divendres05abril '19

Vilapensa'19. Jornada:"Dolor, patiment i felicitat. Reflexions des de la bioètica"

Dates i lloc: 

Divendres 5 d'abril de 2019
Auditòri Fòrum Berger Balaguer

Horari: 

A les 09.00 h

Organització i contacte: 

Consorci Sociosanitari de Vilafranca, Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Societat Catalana de Bioètica 

A càrrec de Sara Ortiz Escalante, Jordi Pigem, Ricard Semis i Gemma Torrell

Dins de les Jornades de bioètica que el consorci sociosanitari (Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i Centre Ricard Fortuny) celebra anualment i dedicat especialment als professionals sanitaris, enguany s’eixampla la participació al públic en general gràcies a la seva col·laboració amb VilaPensa. Aquest any les xerrades reflexionen sobre totes les dimensions del dolor (el físic, el patiment, l’angoixa, els estats d’ànims...) i volen posar llum sobre els seus vessants psicològics, físics i socials.
Sara Ortiz Escalante és llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Planificació urbana a la University of Illinois at Urbana-Champaign. Està a punt de ser doctora en Planificació urbana per la University of British Columbia. Des del 2009 forma part de Col·lectiu Punt 6, grup d’urbanistes feministes que treballen per a l’eliminació de qualsevol tipus de discriminació a través de la transformació de la ciutat.
Jordi Pigem és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona el 1998 amb la tesi El pensament de Raimon Panikkar: Una filosofia de la interdependència. Del 1998 al 2003 fou professor i coordinador de l’Àrea de Filosofia del Master in Holistic Science del Schumacher College a Dartington (Universitat de Plymouth, Anglaterra). El 1999 va obtenir el Premi de Filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans, i el 2006 el Premi d’Assaig de Resurgence i la Scientifica and Medical Network. Ha coordinat l’edició catalana dels volums de l’Opera Omnia de Raimon Panikkar, publicats el 2009 i 2010 i ha traduït la biografia Raimon Panikkar, de Maciej Bielawski, tant al català com al castellà. Col·labora amb diversos mitjans de comunicació (el suplement Cultura/s de La Vanguardia, Resurgence...). Entre els seus llibres hi ha De l'economicisme a la consciència quàntica; Intel·ligència vital. Una visió postmaterialista de la vida i la consciència, etc.
Ricard Semis és psicòleg. Des del 2005 és psicòleg a la Clínica del Dolor de l’hospital Trias de Barcelona (Can Ruti). Va rebre el Premi Fernando Vidal 2015 de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques.
Gemma Torrell és metgessa de família, directora del Cap Baixa Mar de Vilanova i la Geltrú i membre del grup d’ètica de la Camfic (metges de família). Màster en Salut Internacional per la UAB.