Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

The Big Draw

Vilafranca del Penedès es suma des de l’any 2016 a la celebració internacional de la Gran Festa del Dibuix (The Big Draw).  Aquest esdeveniment creat l’any 2000 a Londres per una entitat privada que porta aquest mateix nom i que promou la lectura visual i el llenguatge universal del dibuix com a eina per l’aprenentatge, l’expressió i la invenció. El Big Draw concep el dibuix i la il·lustració com una eina per assolir estats de benestar i potenciar la creativitat.

Amb la participació del Col·lectiu d’il·lustradors Gargot https://www.facebook.com/gargotpenedes/,l’Escola Municipal d’Art Arsenal https://arsenal.cat/index.php/ca/, el Zig-Zag Centre d’Expressió Plàstica https://zigzagplastica.com/   i  l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca https://insmilaifontanals.cat/ ,  s’escull un dissabte del mes d’octubre  i s’organitzen sis  tallers ubicats en diferents espais del centre vila en els quals s’ofereix  a tots el participants les eines per dibuixar amb tècniques tan diverses com el dibuix mural, el dibuix automàtic, digital, amb guix...l’activitat és gratuïta, no requereix inscripció prèvia i va adreçada a totes les edats de 0 a 99 anys.

Vilafranca s’inscriu així en el mapa cultural mundial celebrant durant el mes d’octubre (el mes del dibuix) un acte col·lectiu que té com a eix vertebrador la capacitat d’eixamplar la imaginació i el coneixement a través del dibuix i la il·lustració.

https://www.rtvvilafranca.cat/2019/10/vilafranca-acollira-6-tallers-gratuits-en-el-marc-del-big-draw-festival-el-proper-19-doctubre/

https://thebigdraw.org/