Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Festa dels Tastacontes

 

La Festa dels Tastacontes és una iniciativa del Centre d'Expressió Plàstica Zig-Zag i té lloc el segon dissabte de maig des de l’any 2000. Es tracta d'una activitat que vol promoure la comunicació entre els infants i els il·lustradors, impulsar la creativitat i divulgar la creació artística.

Dies abans de la festa, es demana als infants que escriguin una petita narració, un conte. Un cop enllestida la història els infants es poden apropar als artistes el dia de la festa perquè il·lustrin les seves històries. Tot plegat a ple carrer i amb altres tallers plàstics i activitats lúdiques adreçades als més petits i a les seves famílies.

Des de fa tres anys units amb el festival EVA incorpora també la part de contes orals. Un centenar de contes escrits pels nens i nenes de casi totes les escoles del Penedès són dibuixats per trenta cinc il·lustradors i il·lustradores de tot Catalunya. Els autors dels contes els nens, poden triar quin dibuixant volen que els hi il·lustri el seu conte, després és llegit en veu alta per ells mateixos a la Sala dels Trinitaris. 

Contacte 

  [email protected]
Web   Zig Zag
@Tastacontes

Època en que es realitza: segon dissabte de maig.

Lloc: carrer de la Font i Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès.