Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Programació

Si vols descarregar-te el programa, clica aquí
Consulta a l'agenda totes les exposicions programades

Espais expositius^

La Capella de Sant Joan es va construir a començaments del segle XIV per l’ordre rmilitar dels hospitalers de Sant Joan de Jerusalem. Popularment coneguda com la Capella de Sant Joan, un conveni entre la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca i l’Ajuntament fa d’aquest espai un centre d’art i exposició idoni per a exposicions patrimonials, divulgatives i de gran format, produïdes tant pel Servei de Cultura de l’Ajuntament, com per d’altres serveis municipals o institucions i entitats locals.

A la planta baixa de l’antic convent dels Trinitaris, s'hi troba la Sala dels Trinitaris, situada al costat de l'Església i del Claustre que porten el mateix nom. 
La Sala dels Trinitaris és un espai expositiu que forma part del Pla Estratègic d’Equipaments d’Arts Visuals de la Generalitat i és la sala municipal de referència d’exposicions professionals d'art contemporani.

Dins l’edifici de l'Escorxador s’hi troba també un espai que amb el nom de Sala dPAS acull exposicions de pintura o fotografia d'artistes joves de Vilafranca o bé de la comarca que volen donar a conèixer la seva obra o bé artistes per primera vegada al municipi.

 

El Claustre de Sant Francesc és una construcció edificada a partir del segon terç del segle XVI, si bé els orígens del convent de Sant Francesc es remunten al segle XIII. Des de l'any 2010 el Servei de Cultura gestiona el Claustre de Sant Francesc com a un espai alternatiu per a fer-hi exposicions de diferents tipologies.
La tipologia i temàtica d'exposicions és diversa però el més habitual és que s'hi trobin exposicions de formes volumètriques o bé instal·lacions escultòriques que s’adiguin amb l’espai del Claustre.

La Sala d’Actes de l’Escorxador és un espai polivalent que permet promoure i difondre totes aquelles exposicions divulgatives sobre temes d'interès general.