Ajuntament de Vilafranca del Penedès

VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

El Museu va néixer l’any 1934 amb la voluntat d’aglutinar diferents col·leccions relacionades amb el Penedès. L’arqueologia hi tenia un pes molt important, gràcies a les troballes que s’han dut a terme a la comarca. També es van incorporar col·leccions històriques fruit de donacions particulars: obres d’art que són el testimoni de la vitalitat econòmica del país; col·leccions d’història natural, d’etnologia, de ceràmica, fruit de la curiositat dels ciutadans. Entre aquestes col·leccions –no podia ser d’altra manera- hi havia molts objectes relacionats amb el conreu de la vinya i l’elaboració del vi, que ha estat una de les activitats fonamentals al Penedès des de molt antic.

Ara mateix, el museu està a punt de viure una de les fases més importants: la inauguració, abans d'acabar l'any 2023, d'un nou edifici pensat per acollir-hi una nova exposició estable dedicada a les cultures del vi de Catalunya. Seran prop de 3000 m2 de nous espais construïts que es posen a disposició de la museografia, per donar sentits nous als objectes més emblemàtics de la col·lecció del museu amb l'objectiu de teixir els moments clau de la història del vi del nostre país.

El projecte afegeix 2000 m2 més per poder aixoplugar l'activitat cultural i de promoció complementària a la visita a l'exposició estable, com a auditori, sales de tast, aula educativa, botiga, espai de promoció del vi català, taller de conservació-restauració...

                        

Horari

  • Del 2/5 al 30/9: de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h
  • Del 2/5 al 30/9: diumenge i festius, de 10 a 14 h
  • De l'1/10 al 30/4: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i 16 a 19 h
  • De l'1/10 al 30/4: diumenge i festius, de 10 a 14 h

Contacte

Tel. 93 890 05 82

 [email protected]

Web: Vinseum

Canals Socials: Facebook | Twitter | Instagram | Youtube 

Adreça: Plaça Jaume I, 001, 08720 Vilafranca del Penedès

Accessibilitat