Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Nadal i Reis

El Cicle de Festes de Nadal a Vilafranca s'inicia amb la tradicional Fira del Gall, que té lloc amb el cap de setmana anterior a Nadal, i s'allarga fins el dia de Reis. Durant aquest dies s'organitzen a la ciutat nombroses activitats relacionades amb les festes nadalenques, que són promogudes pel món associatiu i també per l'Ajuntament de la ciutat.

Fira de Santa Llúcia^

El mes de desembre és una època d’activitats intenses a Vilafranca del Penedès, ja des de la primera setmana es respira l’ambient nadalenc amb la Fira de Santa Llúcia, un mercat d’objectes nadalencs que durant  els dies previs a les festes, ofereix els objectes tradicionals i les novetats relacionada amb els guarniments de Nadal.

Fira del Gall^

La Fira del Gall és un tradicional mercat d’aviram d’origen medieval que s’ha anat mantenint fins els nostres dies. Durant un cap setmana, pels volts de Sant Tomàs, Vilafranca del Penedès s’omple de visitants per gaudir d’una de les fires més antigues de Catalunya que ha sabut combinar la gastronomia i els vins  al voltant dels seu productes estrella: el Gall Negre del Penedès.

Twitter | Facebook | Instagram

El Patge Raimon ^

El Patge Raimon és un dels personatges més estimats pels nens i nenes de Vilafranca, des d’abans de la diada de Nadal i fins el dia cinc de gener l’emissari reial recorre tots els barris de Vilafranca del Penedès recollint les cartes dels vilafranquins i vilafranquines, i la mateixa vigília de reis acompanya als Reis d’Orient amb tot el seu seguici.

Cavalcada de Reis^

El 5 de gener, a les 18 hores, els Reis Mags d'Orient arriben a Vilafranca després d'un llarg viatge. Els acompanyen un centenar de persones entre patges i músics que els ajudaran a repartir els seus regals a tots els infants. Els rep l'alcalde i els dona la benvinguda. Des del balcó de l’Ajuntament Melcior, Gaspar i Baltasar fan els seus parlaments, un cop l'alcalde els hagi entregat les claus de la ciutat que els permetrà obrir tot i cadascuna de les cases per deixar els seus presents.