Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Vigília de Corpus

Des de l'any 1981 la colla Geganters de Vilafranca participa i organitza la Diada de la vigília de Corpus. Aquesta festa té un sentit molt especial per la vila ja que suposa recuperar, any rera any ,un acte històric que es remunta als inicis del segle XVII. 

Cada mes de juny, durant la vigília de Corpus, en Ferragut i l'Elisenda, els Gegants de Vilafranca, surten en cercavila des de la Casa de la Festa Major acompanyats dels balls de Nans i Capgrossos, amb els seus corresponents acompanyaments musicals. L'acte s'inicia a voltant de les 6 de la tarda i té acaba amb una ballada i plantada dels Gegants a la plaça de la Vila, una xocolatada popular a la plaça de Sant Joan i el lliurament d'un obsequi de record per a tots els assistents.

Accessibilitat