Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Tallers d'arts i oficis

Tallers d'arts i oficis medievals

El servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb la col·laboració de l’escola municipal d’art Arsenal, ha impulsat una proposta d’activitats educatives nadalenques que es portarà a terme durant els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i el 3 i 4 de gener  i que forma part del programa d’actes Comparteix la màgia de Nadal.

Es tracta d’un itinerari de quatre tallers vinculats en la temàtica dels arts i oficis medievals, en els quals els infants aprendran diferents tècniques d’art relacionades amb els oficis de joieria, ceràmica, fusteria art i disseny.

Es muntaran quatre espais, un per cada taller, i en grups reduïts, els infants aniran passant per cadascun dels tallers, amb una durada aproximada de 5 minuts, tancant l'intinerari amb un taller final d’estampació d’una bossa de roba on posar-hi les diferents peces realitzades en els tallers.

Els diferents tallers d’Arts i Oficis Medievals que es realitzaran en l’itinerari:

  • Taller de Raku (ceràmica).
  • Taller de joieria amb pedres de riu.
  • Taller de mandala.
  • Taller de fusta i llana.

Els tallers van destinats a infants de 5 a 12 anys
Tindran lloc al Claustre dels Trinitaris, en horari de matins d’11 a 13h i de tardes de 17.30h a 19.30h.
No és necessària reserva prèvia.

El claustre dels Trinitaris es decorarà amb uns estendards d'inspiració medieval, que s'hauran realitzat en uns tallers als grups de tercer i quart d'educació primària de les escoles de Vilafranca durant el mes de desembre. Els estendards s'exposaran al claustre, juntament amb l'Arbre de Nadal elaborat també pels escolars de la Vila l'any passat.

PASSAPORT EDUNAUTA
Amb l'objectiu de fer visible i posar en valor les activitats i aprenentatges que adquireixen els infants fora de l'escola, els infants de 3r i 4rt de primària que han rebut el Passaport Edunauta podran portar el seu passaport perquè els posin un segell acreditatiu d'haver participat a l'activitat.

 

* Els tallers es realitzaran respectant les mesures de prevenció Covid-19 vigents.

Accessibilitat