Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

35.500 persones han utilitzat els espais de l’Escorxador al llarg de 2022, unes 150 diàries

31 de gener de 2023

El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha donat a conèixer les dades d’ocupació de l’any 2022 de l’Escorxador, l’espai per a l'activitat cultural i associativa de referència de les entitats locals.

L’any passat l’Escorxador va acollir gairebé 2.700 activitats. La majoria han estat reunions, tallers, assaigs i conferències realitzades sobretot per entitats sense afany de lucre i que han representat un 83% d’ús. Amb un 16% els espais de l’Escorxador s’han utilitzat per part dels diferents departaments de l’Ajuntament i de manera molt residual, un 1%, per part d’entitats amb afany de lucre.

Cal ressaltar el nombre de persones que han passat per l’equipament, que han estat gairebé unes 35.500 persones, la qual cosa equival a una mitjana de 150 persones diàries. Aquesta xifra,  superior a l’any 2017 però encara distant dels anys immediatament anteriors a la pandèmia, quan es va registrar una assistència rècord de 64.848 persones l’any 2019, demostra que es comencen a recuperar les dinàmiques anteriors al 2020.

Pel que fa  als mesos de més demanda dels espais, destaquen els mesos de maig i d’octubre, amb més de 4.000 assistents cadascun, si bé ha estat força regular durant tot l’any amb un còmput global d’hores utilitzades de 6.058 hores. Els mesos d’agost i desembre són els que hi ha menys utilització amb motiu dels períodes de vacances.

L’Escorxador està obert de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 22h i els dissabtes segons petició. Disposa de 5 sales, 5 despatxos, la sala d’assaig, la sala dPas per a exposicions i una sala d’actes equipada amb un equip de so i de projecció perquè les entitats hi puguin dur a terme les seves activitats.

El regidor de Cultura, Ricard Rafecas, ha recordat que l’Escorxador “és un equipament obert a totes les entitats i a tota la ciutadania de Vilafranca. Per fer reserves, tan sols cal adreçar-s’hi presencialment, per correu electrònic [email protected] o per telèfon al 93 890 04 59”.