Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Aquest dissabte acte central de 25N a Vilafranca

21 de novembre de 2023

Aquest cap de setmana continuen els actes a Vilafranca amb motiu del 25N-Dia Internacional per l’Erradicació de les violències vers les Dones, organitzats pel Servei d’Igualtat de l’Ajuntament amb col·laboració de diverses entitats i col·lectius.

Així, divendres dia 24 de novembre tindrà lloc la presentació del llibre  “La lluita necessària: Retrat del feminisme avui” de M. Àngels Cabré, a càrrec de Montse Arroyo, regidora d’Igualtat i d’Àngels Dalmau, regidora de Cultura. Aquest llibre analitza l’impuls feminista que ja no té marxa enrere i parla de qüestions candents com la prostitució, el vel, els ventres de lloguer... Serveix de brúixola per a orientar-se en aquesta "lluita necessària", destinada a convertir el món en un lloc més habitable i més just. La presentació es farà a l’Escorxador, a les 19h.

D’altra banda, el mateix dia 25 de novembre tindrà lloc l’acte institucional commemoratiu del Dia Internacional per l’Erradicació de les violències vers les Dones. Serà a les 19h a la plaça de la Vila on hi haurà la lectura del manifest institucional del 25N a càrrec del grup de dones del taller de teatre de l’Escola de Vida del Servei d’Igualtat. A continuació hi haurà la interpretació de dues cançons representatives de la lluita feminista  que aniran  a càrrec de més de 200 veus femenines de les corals de Vilafranca i de les dones que participen al taller de musicoteràpia de l’Escola de Vida del Servei d’Igualtat. L’acompanyament instrumental anirà a càrrec d’un dels grups de guitarres de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet.

El mateix dissabte 25 de novembre, de 10 a 13h, hi haurà un curs de defensa personal per a dones a l’Escola de Judo Vilafranca, al c/ Germanor, 44. És una activitat gratuïta i adreçada a dones majors de 14 anys. Les inscripcions es poden fer fins divendres dia 24 i les places són limitades. S’han de fer per correu electrònic a [email protected]

El curs està organitzat per l’Escola de Judo Vilafranca Vilanova amb la col·laboració del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Accessibilitat