Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Biblioteques amb DO, cicle d’activitats “Lletres i vins”

Biblioteques amb DO, cicle d’activitats “Lletres i vins”

26 de octubre de 2017

Per 5è any consecutiu, la biblioteca de Vilafranca acostarà la cultura del vi a altres manifestacions i llenguatges culturals a través d’una variada proposta d’activitats per a tots els públics.
En aquesta ocasió és Mas Comtal el celler patrocinador de l’edició 2017,  aportant el vi que es degustarà al llarg de les diverses activitats adreçades al públic adult. 

En aquest sentit, destaquem la trobada que es durà a terme al mateix Celler Mas Comtal el dissabte 18 de novembre, a les 11 del matí, on a més de fer una visita guiada i un tast a càrrec dels propietaris de la finca, comptarem amb el músic i periodista David Puertas, que oferirà una audició i conferència sobre la relació entre òpera i vi.

També destaca l’activitat del dilluns 20 de novembre, on es gaudirà d’una conversa amb la reconeguda periodista especialitzada en vins i enoturisme, Alícia Estrada, a partir del seu darrer llibre publicat, Los 100 mejores vinos por menos de 10 euros.

Per als fans del disseny, el dilluns 13 de novembre, a les 7 de la tarda: Històries de vins i paraules, on Núria Martí de Pretty Wines parlarà de disseny, creativitat i comunicació aplicats a vins, caves i cellers.

I per al públic familiar s’ofereix un taller que relaciona la idea de creativitat amb el reciclatge i la recuperació, a partir del personatge de la Corba, a càrrec de Tallers de vidre naturalment creatius. I un laboratori de lectura a càrrec de la bibliotecària Anna Bertran.

Durant tot el mes els que visitin la biblioteca podran contemplar l’exposició Entre vinyes amb l’obra pictòrica de M. Teresa Baltasar.

En aquest projecte també participen altres biblioteques públiques de l’àmbit vitivinícola del Penedès: Biblioteca Marta Mata de Cunit, Biblioteca Municipal l’Ateneu d’Esparreguera, Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes, Biblioteca Josep Pla de Sant Pere de Ribes i Biblioteca Terra Baixa del Vendrell. Totes han col•laborat en la convocatòria conjunta de la tercera edició del concurs de fotografia #vinstagrampenedès2017, al qual s’han presentat 166 imatges a través de la xarxa Instagram. Un jurat n’ha seleccionat 20 d’aquestes imatges que s’exposaran a les diferents biblioteques perquè els seus usuaris puguin votar-les i escollir una de les dues guanyadores del concurs.

EXPOSICIONS:

#vinstagrampenedès2017
Exposició i votació de les millors fotografies del concurs. 
Del 2 al 24 de novembre
El lliurament de premis dels guanyadors del concurs, tindrà lloc a la biblioteca el dilluns 27 de novembre.

Entre vinyes  
Exposició de l’obra pictòrica de M. Teresa Baltasar 
Del 3 al 30 de novembre

ACTIVITATS:

La Vinya i el vi 
Dissabte 4 de novembre, a les 11h
Laboratori de lectura per a infants de 4 a 9 anys, a càrrec d’Anna Bertran.
Places limitades. Cal inscripció prèvia. 

Dilluns 13 de novembre, a les 19h
Històries de vins i paraules
Conferència  de disseny aplicat al sector del vi, a càrrec de  Núria Martí de Pretty Wines; creativitat i literatura dins una ampolla. 

Gran reserva de l’òpera 
Dissabte 18 novembre, a les 11h
Lloc: Celler Mas Comtal
Audició i conferència sobre òpera i vi a càrrec de David Puertas.
Inscripcions prèvies. Places limitades.

Els vins amb Alícia Estrada
Dilluns 20 de novembre, a les 19 hores
Conversa amb la reconeguda periodista especialitzada en vins i enoturisme. 
A partir del seu darrer llibre publicat, Los 100 mejores vinos por menos de 10 euros, l’autora ens explicarà com vincula els vins amb el món de la literatura, amb les emocions i amb la cultura en el sentit més ampli.
Amb el suport de: Fundació La Futura Local

Vinòmics 
Dimarts 21 de novembre, a les 19:30h
Còmic BTB Club de lectura
Lloc: Vinseum

La Corba camina i recull 
Divendres 24 de novembre, a les 18h
Taller familiar a càrrec de Tallers de vidre naturalment creatius
Per a famílies amb infants de 2 a 6 anys.
Cal inscripció prèvia. Places limitades

Relats Eròtics amb DO Penedès 
Dilluns 27 de novembre, a les 19h
Lectura de relats finalistes del 1r concurs a càrrec de Lídia Gázquez i Carme Barba.
I a continuació lliurament de premis del Concurs #VinstagramPenedès 2017.
Amb el suport de: Fundació La Futura Local