Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

CONEGUDES (també) A CASA  arriba a Vilafranca amb la projecció de 'Sica' de Carla Subirana

23 de novembre de 2023

La pel·lícula Sica, dirigida per Carla Subirana, guionista i professora de cinema a la Facultat de Comunicació Blanquerna, es veurà a Vilafranca del Penedès en el marc del cicle CONEGUDES (també) A CASA de la Mostra internacional de Films de Dones de Barcelona. El cinema de Carla Subirana es troba a cavall entre el documental i la ficció, i a Sica explora les traces del territori en la identitat d’aquelles persones que hi viuen.

Sica es podrà veure a la Sala Zazie del Casal de Vilafranca  el dijous 30 de novembre a les 20,15h i el divendres 1 de desembre a les 21,30. Després de la projecció hi haurà un espai per fer debat amb les persones assistents, a càrrec de la productora Mar Garro.

CONEGUDES (també) A CASA és un projecte creat en el marc de la Mostra internacional de Films de Dones de Barcelona i consisteix en impulsar la itinerància d’una programació cinematogràfica centrada en les obres de les cineastes catalanes i acostar-les a 12 municipis del nostre territori, entre els quals hi ha Vilafranca del Penedès, a través de la productora Drac Màgic i en col·laboració de Cine Club Vilafranca. El programa rep el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Vilafranca.

El cinema, i en conjunt el món de l’audiovisual, és un espai privilegiat per debatre sobre el paper dels elements simbòlics i la seva influència en els imaginaris socials en relació amb la construcció dels rols de gènere. Són mitjans d’expressió marcats pels biaixos de gènere, que fan que l’autoritat femenina sovint quedi fora de focus. La Mostra internacional de Films de Dones de Barcelona assenyala el treball de les directores cinematogràfiques, que contribueix a enriquir amb noves perspectives el conjunt de la nostra cultura i que en el seu trajecte professional han enriquit un prestigi internacional que contrasta amb la poca coneixença que tenim de la seva obra en el nostre país.
 

Accessibilitat