Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Capità Edunauta ha visitat totes les escoles de Vilafranca

22 de març de 2023

El Capità Edunauta ha tornat a visitar les escoles de Vilafranca per tal de motivar als infants a participar a les activitats del Catàleg Edunauta. Vilafranca del Penedès és un dels municipis on s’està implementant el Passaport Edunauta, amb la participació de les 10 escoles d’educació infantil i primària de la Vila i de l’escola d’educació especial Delta-Espiga, així com també amb la col·laboració d’entitats i equipaments socials i educatius.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va ser un dels 10 municipis pioners de la xarxa de ciutats edunautes que treballem per la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’àmbit escolar amb la participació i col·laboració de centres educatius i entitats i equipaments  educatius i  culturals. Enguany, en el Passaport Edunauta impulsat per la Fundació Bofill i + Educació hi participen 26 municipis.

Reconèixer aprenentatges fora de l’escola

El Passaport Edunauta és un projecte que possibilita que els infants vegin reconeguts els aprenentatges que adquireixen en forma de superpoders quan realitzen activitats en alguna de les entitats del municipi o en família.  Els infants aprenen en tot moment i a tot arreu.

Amb aquest reconeixement es donen resposta a algunes de les línies d’actuació municipals en matèria educativa, com és el reconeixement dels aprenentatges que tenen lloc dins i fora de l’aula i permet fer-ho amb una visió d’Educació 360, la que veu els infants en la seva totalitat i la que veu tots els espais com a llocs de possibles d’aprenentatges. El passaport és l’eina que permet fer aquesta connexió.

Per dur a terme aquest projecte és imprescindible la implicació de les escoles, ja que són les que fan un treball de motivació tant a infants com a les famílies que permet que tots i totes puguin tenir oportunitats d’aprenentatge fora de l’escola i que aquestes connectin amb el treball realitzat des de l’escola.

Per complementar aquest treball de motivació a les escoles, el Capità Edunauta ha visitat totes les escoles per tal de motivar als infants a participar a les activitats del Catàleg edunauta, fer un seguiment dels passaports dels infants pel que fa a la participació a les activitats edunautes, visibilitzar el passaport com a eina de connexió d’aprenentatges entre el dins i fora de l’escola i acreditar-los aquests aprenentatges realitzats.

Aquest curs escolar s’han repartit gairebé 1.000 passaports entre tot l’alumnat de cicle mitjà de les escoles.

Agraïment a escoles, entitats i equipaments

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ja animat els infants edunautes i a les seves famílies a “activar els passaports edunautes i a participar de les activitats del Catàleg Edunauta i així a final de curs podran participar a la festa de graduació Edunauta, rebre el diploma Edunauta i un obsequi de reconeixement per a la millora i adquisició de nous aprenentatges”.

També ha agraït la bona disposició de tots els centres educatius, ja que “una vegada més s’han implicat en el projecte, aportant idees i suggeriments per enriquir-lo i adaptar-lo a les particularitats del nostre municipi, així com també la col·laboració de diverses entitats i equipaments culturals i educatius del municipi en l’elaboració d’un catàleg d’activitats, on s’intenta que la majoria d’activitats siguin gratuïtes per tal de garantir l’accessibilitat de tots els infants”.

Més informació al web https://educacio.vilafranca.cat/edunauta

Accessibilitat