Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El col•lectiu cabosanroque presenta la instal•lació visual i sonora “No em va fer Joan Brossa” als Trinitaris

16 de setembre de 2019

Coincidint amb la celebració del centenari del naixement del poeta i artista Joan Brossa, la Sala dels Trinitaris acull aquesta exposició itinerant promoguda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 
“No em fa ver Joan Brossa” és d’una creació de cabosanroque a partir de materials en bona part brossians. La peça arrenca amb la veu del poeta, música de Wagner i glopades de fum sobre un amuntegament de coses. En el tall de veu, Brossa recorda vivències de la batalla del Segre. De la trinxera estant, les paraules ens situen immediatament en una doble avantguarda: la del combat contra els feixistes i la de l’avantguardisme literari. I situen alhora el combatent enmig del doble aspecto que tindrà la paraula “màgia” en tota la seva obra. 
Es tracta d’una gran instal•lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als que fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure’n la seva pròpia interpretació.
cabosanroque és un duo d’artistes sonors que neix el 2001 com a col•lectiu musical. Són constructors de sons que apliquen a diferents àmbits com instal•lacions sonores, arts escèniques o música. La seva feina gira al voltant del so, les capacitats expressives de la màquina i les seves possibilitats per vehicular emocions. Format per Laia Torrents i Roger Aixut, estan a cavall entre grup de rock experimental, artistes plàstics i performers que desborden les categories gràcies als seus artefactes: matèria i ona.

Inauguració
La inauguració de l’exposició va tenir lloc el divendres 20 de setembre i va comptar amb la presència del Coordinador de la Xarxa d’Arts Visuals de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Joan Antoni Martínez, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas Ruiz i dels artistes components de cabosanroque, Laia Torrents i Roger Aixut.
“No em va fer Joan Brossa” es podrà visitar fins al diumenge 20 d’octubre en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.