Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El Liceu a la fresca aquest any s’emetrà per televisió

16 de juny de 2020

El Gran Teatre de Liceu de Barcelona ha anunciat que el  Liceu a la Fresca, aquest any a causa de la crisi sanitària, es retransmetrà a través de televisió, el dia 20 de juny, a les 20h, pel canal 33 i el dia 5 de juliol a les 00h, a La2.

Des del Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca han decidit sumar-se a la visualització del Liceu a la Fresca a través dels mitjans de TV3 i RTVE  i anul·lar la retransmissió programada a l’exterior de l’Auditori Municipal.

El públic podrà gaudir de  l'òpera Carmen, de Georges Bizet, amb la producció de Calixto Bieito, que va ser registrada el 2010. Una gravació  especial i única perquè va ser l’estrena de la producció al Teatre i compta amb Béatrice Uria-Monzón com a Carmen, Roberto Alagna com a Don José i Marina Poplovskaya com a Micaëla, un repartiment de luxe que permetrà a tot Catalunya poder gaudir d’aquest icònic muntatge que ha esdevingut referent a Europa.

La «Carmen» de Bizet

Tot i el fracàs de la seva estrena i que pràcticament va posar en risc la vida de Bizet, Carmen ha esdevingut, des del darrer quart de segle XIX, una de les òperes més estimades pel públic d'arreu.

Calixto Bieito va debutar en el món de l'òpera, en el marc del Festival de Peralada del 1999 i amb un muntatge que després ha viatjat pel món. L'acció s'ubica al nord de l'Àfrica, en el marc d'una de les últimes colònies espanyoles, en què la suor de la vida i la sang de la mort corren cap a un fatal i mutu encontre.