Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El SIAJ ha adaptat la seva atenció als i a les joves per poder continuar estant al seu costat

06 de maig de 2020

El Servei d’Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ), del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, ofereix des del passat 16 de març de manera no presencial, els seus serveis d’informació, orientació i assessorament a les persones joves que tenen dubtes i a les seves famílies.

Les professionals del servei estan atenent en els horaris habituals d’atenció d’abans del confinament social:

·         matins, de dilluns a divendres, de 11 a 14h
·         tardes dilluns i dimecres, de 17 a 20h

S’hi pot contactar per:

·         via telefònica: 93 892 20 20
·         correu electrònic: siaj@vilafranca.org
·         whatsapp:  620 804 775

Nova atenció per videoconferència:

En substitució de les assessories presencials, des del SIAJ s’ha habilitat un nou canal, la videoconferència o videoxat. Cal demanar cita prèvia per tal d’agendar el dia i hora per fer l’assessorament personalitzat, igual que es feia abans amb el presencial. El personal del SIAJ ofereix un assessorament especialitzat, principalment, sobre temes educatius i de mobilitat internacional. Si algú està interessat en altres àmbits, cal contactar igualment i, en cas de no poder-lo assessorar, es derivarà cap al servei corresponent.

Miquel Medialdea, regidor de Joventut, considera que aquesta crisi és “una bona oportunitat per obrir nous canals d’atenció al jove que permetin al SIAJ continuar sent el servei de referència pels i les joves”. De forma paral·lela, Medialdea afirma que “es vol continuar ampliant les assessories especialitzades que s’ofereixen des del SIAJ“ i en breu s’anunciaran nous àmbits d’atenció als i les joves.

Represa assessoraments individualitzats

Els moments que estem vivint estan creant molta incertesa en joves estudiants i les seves famílies: opcions d’estudis postobligatoris i universitaris, dates de preinscripció i matrícula, canvis a la Selectivitat, com es demanaran les beques... En aquest sentit, el SIAJ, fruit de la campanya Després de l’ESO... Què?, ja tenia concertades més de 50 assessories individualitzades fins a finals del mes d’abril. Aquests dies s’està tornant a contactar per buscar una nova data amb les persones que tenien una assessoria concertada i que no es va poder realitzar per l’estat d’alarma i el tancament físic de l’oficina. 

Aquests dies de confinament també, molts joves estan contactant amb el SIAJ amb l’objectiu de saber les opcions més interessants per poder fer una estada en un altre país, camps de treball, participar en projectes de voluntariat, etc. Aquests projectes personal demanen temps, investigació i preparació. Ara és un bon moment per informar-se d’opcions i començar a decidir-se. 

Com demanar cita

Per demanar una assessoria per videoconferència, només cal contactar amb el SIAJ i concretar un dia i hora a través dels seus canals de contacte. Pròximament, a més es podrà sol·licitar cita prèvia online a través de joventut.vilafranca.cat

Aquesta és una nova opció que es dóna des del servei i que té la voluntat de tenir continuïtat també quan l’oficina del SIAJ torni a obrir portes al carrer de la Fruita, 13.

Accessibilitat