Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Els Geganters de Vilafranca organitzen el XVIIè Dia del Geganter el Diumenge de Rams

10 de abril de 2019

El proper diumenge 14 d’abril, Dia de Rams, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès el XVIIè Dia del Geganter organitzat per la Colla de Geganters de la ciutat. A més, del Ferragut i l’Elisenda, i el Jordi i la Montserrat (els seus homòlegs a la Festa Major dels Petits), com és de costum també es convida al Dia del Geganter una colla de Gegants centenaris i/o històrics de Catalunya. Aquest any els convidats són els Gegants de la ciutat de Vic i la família Llúpia. 

La primera notícia documentada de l’existència d’un gegant a Vic és de l’any 1658, concretament de la gegantessa, propietat de la confraria del gremi dels sastres de Vic. L’any 1664 apareix per primera vegada el gegant, associat a la confraria del gremi de traginers de Vic. Des de l’any 1930 fins avui han anat sempre vestits de Comptes d’Osona. 

L’activitat començarà a les 10h del matí a la Rambla de Sant Francesc, davant del monument a Milà i Fontanals, on es durà a terme una plantada de gegants. A les 12 h sortirà la cercavila que farà el següent recorregut: Rambla Sant Francesc, Rambla de Nostra Senyora, carrer de la Parellada, plaça de la Constitució, carrer Escudellers, plaça de Jaume I, plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria i plaça de la Vila. En arribar a la Plaça de la Vila, sobre les 13.30 h, hi haurà ballada de lluïment de cada una de les colles participants.

geganters@gegantersdevilafranca.org