Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Els Tallers d’estiu de música tradicional arrenquen de nou

Els Tallers d’estiu de música tradicional arrenquen de nou

09 de maig de 2018

Del 2 al 6 de juliol tindran lloc els Tallers d'estiu de música tradicional, un cicle organitzat per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
Les classes d’instruments tradicionals es fan tant a nivell grupal com individual. També hi ha l’opció de classes per a grups ja consolidats o amb ganes de formar-ne un.

Les classes tindran lloc des del dia 2 fins al 6 de juliol en classes de 30 o 45 minuts, segons l’opció escollida per l’alumne (entre les 16h i les 20 h). L’edat mínima per fer la inscripció és de 8 anys.

El professorat d’instruments està format per: Jordi Mestres i Jaume Aguza a la gralla, Lluís Giménez al timbal, Cristina Boixadera al flabiol i tambor, Francesc Sans al sac de gemecs, Daniel Carbonell a la tarota, Núria Lozano a l’acordió diatònic i Víctor Pedrol a la percussió de mà del Mediterrani (amb la pandereta catalana, castanyoles, req -pandereta àrab- i darbuqa -tambor àrab-).

Per 2n any s’ofereix el taller xics a càrrec de la Montse Terrades. Amb un timbal i dues baquetes passaran una estona musical fantàstica. Està dirigit a nens nascuts al 2010-2011, 2012 i 2013. Es farà en 3 horaris: 16,45-17,30h (nascuts al 2013), 17,30-18,15h (nascuts al 2012) i 18,15-19,00h (nascuts al 2010-11).

Tots els tallers es desenvoluparan als diferents espais de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet. Les inscripcions es podran realitzar per Internet del 28 de maig al 8 de juny de 2018 a través de la web de l’Ajuntament.
Aquest any la Mostra de música tradicional a l’Auditori M. Junyent de l’Ateneu Municipal.

Com a cloenda dels tallers, el divendres dia 6 de juliol, hi haurà la mostra de música tradicional a l’Auditori M. Junyent de l’Ateneu Municipal a les 21h. La mostra del taller de xics es realitzarà a les 19h.

En la mostra hi participaran tots els alumnes i oferiran un repertori variat amb tots els instruments que s’han treballat en els diferents tallers: gralla, timbal, flabiol i tambor, sac de gemecs, acordió diatònic, tarota, castanyoles, pandereta catalana, req (pandereta àrab) i darbuqa (tambor àrab).

Per a més informació us podeu adreçar a l’Escola Municipal de música M D Calvet (Pl. Penedès, 4) o per telèfon 93 817 37 93 o bé per mail escolademusica@vilafranca.org.