Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Es presenta el Dansòmetre 2021, la quarta edició del Festival de Dansa de Vilafranca del Penedès

13 de abril de 2021

L’Escorxador de Vilafranca  ha estat aquest matí l’escenari de la presentació de  la 4a edició del Dansòmetre, el Festival de Dansa de Vilafranca del Penedès. A la roda de premsa hi ha participat el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, el cap de servei, Àngel Hom,  el director executiu del Ballet de Barcelona, Carlos Renedo, i la coreògrafa i ballarina vilafranquina, Aina Alegre. Les diferents activitats es faran del 24 d’abril al 2 de maig, en format presencial i virtual. El Dansòmetre 2021 s’estructura en 3 eixos: les activitats professionals, les activitats formatives i  les activitats no professionals.

Pel que fa a les primeres, el Dansòmetre 2021 comptarà amb un total 4 espectacles professionals.

Cafuné. De la Cia. Du’K’to. Dijous 29 d’abril del 2021. Pati de l’Escorxador de Vilafranca. Primera funció a les 17h i segona funció a les 18.30h. Una simbiosi entre circ i dansa per explicar-nos els diferents estats dins d’una relació.

LO.LI.TA. De la Cia. La Taimada. Divendres 30 d’abril del 2021. Teatre Cal Bolet. 20h. La Taimada torna al Dansòmetre amb una peça transgressora, marcada per l’estil indefugible de la companyia.

ESTUDI 3. La persistència del picar. Aina Alegre. Divendres 30 d’abril. Teatre Cal Bolet. 20h. Aina Alegre participa un any més en el festival que va inaugurar amb Le jour de la bête.

Mixed Bill. Companyia el Ballet de Barcelona. Diumenge 2 de maig. Teatre Cal Bolet. 19h.  Arriba a Vilafranca el Ballet de Barcelona. Repertori clàssic i contemporani amb talent de tot el món.

Les activitats formatives

Les propostes són les següents

Classe magistral sobre la tècnica ‘Presence’. Sota la direcció de l’Olga Àlvarez. Formació en línia. Dimecres 28 d’abril del 2021. 18.00 h primer grup. 19.00 h segon grup. La tècnica ‘Presence’ busca la consciència del gest i del moviment. És una tècnica per aprofundir en la presència escènica, per saber com fem servir el nostre cos, i com el projectem.

Classes magistrals de diferents disciplines de les Escoles de Dansa de Vilafranca. Formació en línia. Dissabte 24 d’abril. De les 11.00 h fins a les 12.00 h i de les 17.00 h fins a les 19.00 h de la tarda. Cada escola de dansa realitzarà una classe dirigida virtual per  a les persones aficionades a la dansa.

Les activitats no formatives

Per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, les Escoles de Dansa de Vilafranca han enregistrat un vídeo que s’emetrà a través de les seves xarxes socials, les xarxes socials d’Espectacles Vilafranca i per Penedès Televisió. En cada vídeo, cada escola representarà una peça artística.

Entrades i abonament

Les entrades per als espectacles professionals ja es poden comprar a través de la pàgina web espectacles.vilafranca.cat. El Dansòmetre també compta amb un abonament específic. Aquest abonament consisteix en la compra de dues entrades, amb un 50% de descompte pels espectacles:

  • LO.LI.TA. de la Cia Taimada i ‘ESTUDI 3. La persistència del picar’ d’Aina Alegre.
  • Mixed Bill. Companyia el Ballet de Barcelona.

 

Accessibilitat