Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Exposició de la ceramista Roser Oter a la capella de Sant Joan

01 de octubre de 2018

Divendres 5 d’octubre, a les 8 del vespre, es va inaugurar a la Capella de Sant Joan l’exposició “Viatge a Ítaca” de la ceramista Roser Oter
S’hi podran trobar obres inspirades en poemes de Miquel Martí i Pol i en les lletres de cançons de Lluís Llach.  Aquest material literari és el fil conductor d’aquest “Viatge a Ítaca” particular.
Roser Oter treballa de la terra a la creació només acompanyada del silenci, un silenci per on camina la memòria. Hi posa les mans i l’ànima en un tros d’argila, l’escalfor va deixant empremta, una part d’un mateix ja forma part de l’obra.
La creació com a viatge interior de tot el que passa al nostre voltant. Aquest garbuix d’emocions que provenen d’un so, d’una paraula, d’una olor, d’un paisatge, d’una vivència, d’una notícia colpidora que poden despertar una apassionant món d’observació interior per crear.
Un camí entre dogues, cèrcols, i caixes de vi que fan de petits habitacles on explicar històries.

L’artista
Roser Oter Blasco (El Vendrell, 1967) és ceramista i escultora autodidacta. Especialització en cursos i monogràfics a l’Escola de Ceràmica Ramon Fort (La Bisbal de l’ Empordà) i al taller de Núria Pié.
Treballs destacats: Monument als desapareguts de la Guerra Civil Espanyola. El Saucejo
(Sevilla 2010); Seleccionada per realitzar el monument-mural de ceràmica, El Vendrell Ciutat Pubilla de la Sardana. (2001)
Trajectòria: premis, exposicions i concursos
2015. Premi Estela Dona Emprenedora, premis empresa ADEPG (Sant Pere de Ribes); 2012. 2n premi, millor estand, setmana d’Artesania de Catalunya, Barcelona; 2011. 2n premi en el concurs de ceràmica de Sant Julià de Vilatorta; 2010. Peça guanyadora per a la convocatòria de premis de l’ACC a tres estaments que difonguin el món de la ceràmica; 2007. 1r premi concurs de pintura i ceràmica Santa Margarida i els Monjos; 2006. 1r premi de ceràmica de Marti Royo, Altafulla; 2004. 2n premi Concurs de pintura i ceràmica de Santa Margarida i els Monjos; 1r premi de ceràmica de Mora la Nova (Tarragona); 2001. 1r premi Concurs de pintura i ceràmica Santa Margarida i els Monjos (Barcelona); 2000. 2n premi Concurs de pintura i ceràmica Santa Margarida i els Monjos (Barcelona).
La seva obra ha estat exposada a ciutats com El Vendrell, Igualada, Calafell, Argentona, Tarragona, La Bisbal, Saragossa, Cordova i Augbagne (França). Aquesta serà la primera vegada que Roser Oter exposa a Vilafrana.
La inauguració va anar a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i es podrà visitar a la capella de Sant Joan fins a l’11 de novembre.