Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Exposició “Profanadors de llum” a la capella de Sant Joan

12 de abril de 2021

Es tracta d’una proposta curatorial, a càrrec de Natàlia Chocarro, entorn de la maldat i les seves múltiples manifestacions. És una exposició col·lectiva d’autors i autores nacionals de reconeguda trajectòria artística, que troben en la imatge una possibilitat de redempció. Així, el treball entorn de la memòria històrica del tàndem Bleda & Rosa amb “Cavea (Serie ciudades) Saelices” i la seqüència colpidora de Santos Montes “El paseo” entren en diàleg amb les propostes aclaparadores de Xavier Ribas i la “Sèrie Flors” o la “Sèrie Rota” de Carmen Mariscal.

El dolor, la maldat, es vesteix amb diferents rostres i no sempre advertim la seva presència; en són una bona prova els retrats esfereïdors de Valentín Vallhonrat o la dansa continguda d’una dona empresonada d’Isabel Rocamora. L’hermetisme de la comesa de Sabela Eiriz, Anna Malagrida i Mar Arza –una exploració sobre l’ocultació– tanca el recorregut.

El Programa d’Arts Visuals del Servei de Cultura ha volgut fer coincidir aquest projecte expositiu amb el festival VilaPensa, que enguany porta per títol "El mal dels innocents".

 

Acte inaugural

Aquest divendres 16 d’abril a les 18h, tindrà lloc l’acte inaugural de “Profanadors de llum”. Hi seran presents Natàlia Chocarro, comissària a de l’exposició, Jordi Sàbat, director del Vilapensa i Ricard Rafecas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Horaris de visita

“Profanadors de llum” es podrà visitar a la capella de Sant Joan fins al diumenge 16 de maig amb els horaris següents: de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h; diumenges, de 12 a 14h i de 18 a 20h

Per a més informació:

https://cultura.vilafranca.cat/

www.fundaciovilacasas.cat

@artsvisualsvila

@fundacio.vila.casas

@vilapensa

Accessibilitat