Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Exposició “Tast Tèxtil” a la Sala dels Trinitaris

02 de juliol de 2020

Després d’aquests mesos tancada al públic la sala d’exposicions Sala dels Trinitaris inaugurarà el proper dissabte 4 de juliol un projecte expositiu que vol descriure, a través del teixit, les textures dels aliments, el pessigolleig de les bombolles d’un bon cava o el saber dolç de la ratafia. Es tracta de l’exposició “Tast Tèxtil” de les artistes Cecília i Mercè González.

Cecília i Mercè González són dues germanes d’Igualada, una ciutat molt vinculada a l’art tèxtil. Elles mateixes es defineixen com a creadores, però també artesanes, enginyeres, comunicadores, artistes. Totes aquestes definicions son les que les han portar a produir aquesta exposició. La seva veu és la seda i sempre treballen amb duet, encara que cadascuna tingui el seu propi to. El teixit que  tenyeixen, estampen, pinten, cusen, broden... és el seu canal d’expressió que les repta  i alhora els ofereix el tresor per crear les seves obres. Totes dues formen el col•lecti Desedamas.

L’exposició que es podrà veure a la Sala dels Trinitaris té el teixit com a base de la proposta i és i sempre serà la seda, així com per un cuiner pot ser l’aigua. Un pont entre la cuina i l’art tèxtil, convertir un menú degustació en un menú exposició. Interpretar els plats, transformant quelcom tan efímer com és el menjar, en una obra tèxtil contemporània i bidimensional, amb el color i la textura com a llenguatge. Les begudes, des de l’aigua fins als licors. Les bombolles de cava, el cos del vi negre, tot per convertir aquests líquids en obres translúcides, etèries, plenes de colors, moviment i sensualitat.

Inauguració i horaris
La inauguració tindrà lloc a les 7 de la tarda de dissabte 4 de juliol i l’exposició es podrà visitar fins al diumenge 9 d’agost en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenge de 12 a 14h.

Per tal de concertar visites guiades a l’exposició caldrà contactar a través del correu electrònic: info@desedamans.com
Per a més informació: www.desedamas.com