Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Festa de presentació de la temporada d’espectacles

17 de setembre de 2019

Diumenge 15 de setembre el parc del Tívoli va acollir la festa de presentació de la temporada d’espectacles familiars de Vilafranca, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Vilafranca i el grup Xarxa Vilafranca. Més de 500 persones van assistir a l’esdeveniment que ha comptat amb l’espectacle En Rikus se’n va a la selva de la companyia Rikus
Les activitats han començat a dos quarts de dotze del matí, amb un taller de treballs manuals organitzat per la Xarxa i amb coca i xocolata per a tots els assistents . Al mateix temps, des de l’escenari el periodista vilafranquí Ernest Gili s’encarregava d’animar l’acte i d’anar presentant totes i cadascuna de les propostes per al públic familiar que es programaran fins al mes de gener al Teatre Cal Bolet i a l’Auditori Municipal. Tots els assistents han pogut participar en el sorteig de quatre entrades dobles per gaudir de quatre propostes familiars.
A les dotze del migdia la companyia Rikus ha pujat a l’escenari per presentar el seu espectacle, En Rikus se’n va a la selva, el qual ha estat rebut amb entusiasme per tot el públic.

Cinc propostes fins a finals d’any
D’octubre a desembre seran tres les propostes per al públic familiar. La Xarxa serà l’encarregada d’estrenar temporada, el 6 d’octubre, amb l’espectacle Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, de la companyia La Pera Llimonera. El 20 d’octubre serà la companyia 2princesesbarbudes la que actuarà a l’Auditori per presentar el nou disc La bona vida. El novembre, novament la Xarxa portarà a Cal Bolet l’Ornet vol cantar de la companyia Inspira Teatre. Al desembre, la màgia arriba de la maga Melanie i els seus números creats per a l’espectacle Enchantée
Per a les dates nadalenques torna el circ d’Amer i Àfrica Circ Cia. amb l’obra Envà. La dansa tancarà la temporada amb un viatge facinant sobre el món de l’aigua i l’espectacle Silver drops
La Xarxa ha anunciat també la resta d’espectacles que programarà fins l’abril del 2020 i que seran: Planeta M. Art de Marcel Gros (febrer), La princesa en texans, de la companyia Sgratta (març), i, finalment, el darrer espectacle de la companyia Festuc teatre amb l’obra de titelles Adéu Peter Pan (abril).

Festa d’inici de la temporada d’adults
A les set de la tarda i en mateix escenari  el periodista vilafranquí Ernest Gili, després del parlament del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, s’encarregava d’animar la festa d’inici de la temporada d’espectacles d’adults. 
El tret de sortida de la festa va ser per la companyia Mar Gómez amb l’espectacle Swing it!. Una dansa-teatre que va barrejar el llenguatge coreogràfic propi de la companyia amb el swing.
Seguidament, els mateixos balladors van oferir una classe oberta popular que va fer passar una estona de ball divertida als participants.  
Pels volts de les vuit, el músic Joan Colomo va pujar a l’escenari amb el seu peculiar estil per oferir algunes de les cançons del seu darrer treball l’Oferta i la Demanda a més de fer un repàs de les peces més conegudes de discos anteriors. 
La novetat d’oferir un punt de venda d’entrades va tenir molt bona resposta per part del públic ja que van ser moltes les persones que van comprar entrades d’espectacles de la nova temporada del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori. 

Disset propostes de setembre’19 a gener’20 
En teatre hi ha grans produccions com Això ja ho he viscut, de J.B Priestley de la Perla 29 (Exhaurit!) que compta amb la direcció de Sergi Belbel i amb un repartiment de luxe; Rhümia una obra de la companyia Rhum & Cia que continua l’estela de Rhum amb la voluntat de fer-nos riure i despertar emocions alegres i absurdes; i Lapònia, la comèdia ideal quan s’apropen les dates nadalenques, amb la interpretació de Meritxell Calvo, Roger Coma, Meritxell Huertas i Manel Sans.
Les propostes de petit format del divendres al vespre són variades i atractives. Arrencaran amb Les coses excepcionals, de Pau Roca, un espectacle amb segell de Sixto Paz i El Terrat de Produccions que parla sobre les coses de la vida que valen la pena; Arma de Construcción Masiva, una reflexió sobre l’educació de la jove companyia José y sus Hermanas; i Els dies mentits i Estat Decepció, de la Flyhard Produccions. 
L’espectacle multidisciplinar Not a moment too son (En el moment precís) de la companya Thorus Arts està dirigit pel vilafranquí Ferran Carvajal i és una mirada íntima envers els darrers dies del ballarí Merce Cunningham. 
El tret de sortida a la programació de música serà per l’espectacle Papà Mozart amb Joan Pera, Roger Pera i l’Orquestra Simfònica del Vallès,  un espectacle basat en els músics Leopold Mozart i Wolfgang Amadeus Mozart. 
La guardonada amb el Premi Nacional de cultura 2019 Clara Peya  hi serà amb la seva energia i sentiment en estat pur amb el seu projecte Estómac. També Mariola Membrives pujarà als escenaris per interpretar Lorca, considerat un dels discos de l’any per la crítica i la premsa especialitzada.
Claudio Monteverdi serà present en la versió escenificada que interpretaran Vox Harmonica, una passejada sonora per les quatre dècades més madures de qui va revolucionar la música del seu temps; la música de cinema amb Salvador Vidal i un quartet de corda format per músics de les darreres temporades de clàssica de l’Auditori oferiran un viatge a través dels grans clàssics de les grans bandes sonores. El concert forma part dels actes de celebració del 50è Aniversari del Cineclub Vilafranca.
El treball més personal de la jove saxofonista Eva Fernández, la guitarra de Pau Figueres amb la seva banda i el nou treball de Xarim Aresté seran també els protagonistes de la programació musical de l’Auditori. 
Tancarà la temporada musical Praxinoscopi de Criatures, música de la terra amb la companyia de col•laboracions molt especials.