Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Festival de creació Big Draw 2019

10 de octubre de 2019

Per quart any consecutiu, Vilafranca es suma  a la celebració del Big Draw, el festival internacional de dibuix, oferint sis tallers gratuïts que estaran distribuïts en diferents espais del centre de la vila.
 
Fundada l’any 2000 a la ciutat de Londres, The Big Draw Festival és una organització d’educació artística que promou la lectura visual i el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i la invenció.

Des dels seus inicis es va posar al calendari que el mes d’octubre seria el mes del dibuix. Enguany el lema del Big Draw és Creativity and wellbeing (creativitat i benestar) i és sota aquest concepte que s’han elaborat els sis tallers que s’oferiran el dissabte 19 d’octubre, de les 17:30 a les 20 hores. La participació és oberta a tothom, sense límits d’edat i no requereix inscripció prèvia.

Per completar el programa, el mateix dissabte 19 d'octubre a les 12h a l'Auditori de Vinseum, tindrà lloc la presentació del projecte El Taller de l'Artista de Pep Puig per Penedès Televisió, amb la participació dels artistes Jordi Gibert, Samuel Martínez i Núria Tomàs.

Programació

Taller 1
Relaxem-nos en blau
Col·lectiu Gargot a càrrec d’Anna Mongay.
Una figura d’una dona, un paó, una medusa, un peix, un escarabat o un camaleó... Tots ells dibuixats damunt d’unes grans caixes de cartró i plens amb els nostres retalls per donar-los forma.
Ubicació: Palau Baltà

Taller 2
Siluetes dorments
Col·lectiu Gargot a càrrec d'Eva Sans.
Com és la silueta quan descanso, dormo, m’estiro, reposo? Dibuixem el nostre cos a mida real, en aquella postura que ens sigui més agradable i omplim-la de color. Anem a descansar tot dibuixant.
Ubicació: Plaça Jaume I

Taller 3
Línies tribals
Institut Milà i Fontanals
Taller d’experimentació utilitzant el propi cos com a suport on dibuixar. Inspirantnos en el cos pintat com els rituals de moltes tribus africanes, ens centrarem en la mà dibuixant taques i sanefes ornamentals.
Ubicació: Plaça de la Vila

Taller 4
La Gran Emmascarada
Col·lectiu Gargot a càrrec de Muntsa González Illa i Joan Gordi Campos.
Tribut a l'il·lustrador Saul Steinberg. Taller de màscares utilitzant materials quotidians com les bosses de paper Kraft. Convertim-nos en personatges que admirem.
Ubicació: Plaça del Campanar

Taller 5
Color en moviment
Escola Municipal d’Art Arsenal
Treballarem el color com element clau en l’expressió plàstica a partir de l’ús de centrifugadores de gran format. Busquem una experiència d’alta intensitat expressiva a partir d’un procediment a l’abast de tothom.
Ubicació: Claustre dels Trinitaris

Taller 6
La vila dibuixada
Zig-Zag centre d'expressió plàstica.
Treball obert de gran format. Pintar i dibuixar amb retoladors i pintures,utilitzant colors i trames amb un suport de cartró. De la unió de tots els treballs surt un mural gegant d’una gran vila.
Ubicació: Plaça Santa Maria