Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Grans èxits del panorama cultural a la nova programació del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori

12 de gener de 2021

El Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal de Vilafranca continuen apostant fort per la cultura i presenten per a la propera temporada un programa que combina propostes locals i grans èxits del panorama teatral, musical i de dansa de les cartelleres actuals.

Malgrat haver de renunciar a la gala de presentació de la temporada degut a la situació actual de la Covid, l’acte que donava el tret de sortida de la nova programació, des el Servei de Cultura continua amb la línia d’oferir una programació variada i per a tots els gustos.

La temporada de febrer a juny de 2021 està formada per vint-i-quatre propostes per a tot tipus de públics i de diferents gèneres (teatre, música, clown, dansa i multidisciplinar): 6 de teatre, 10 de música, 3 de dansa, 1 de clown,  1 obra multidisciplinar i 3 espectacles familiars.

La programació compta amb espectacles i concerts avalats per la seva qualitat i protagonitzats per grans noms de l’escena del país, però també s’aposta per les produccions locals on intervenen actors, músics, ballarins i creadors del Penedès. Una temporada marcada per establir vincles i sinergies amb entitats i festivals de la vila, com el Jazz Club Vilafranca, el Most Festival, el Festival VilaPensa, i jornades com el Dia Internacional de les Dones.

La programació teatral

En teatre hi haurà grans produccions com La cabra o qui és Sylvia d’Edward Albee que compta amb un repartiment de luxe, Jordi Bosch, Emma Vilarasau, Jordi Martínez i Roger Vilà sota la direcció d’Iván Morales. La comèdia de la temporada amb tocs amargs arriba amb l’obra teatral Els gossos amb les interpretacions esplèndides de la Mercè Arànega, Sandra Monclús, Joan Negrié i Albert Pérez. El TNC (Teatre Nacional de Catalunya) surt de gira i arriba al Teatre Cal Bolet amb una auca ecologista que porta per títol De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda. L’Alberto San Juan acompanyat de Víctor Morilla porten als escenaris Celebraré mi muerte, el testimoni del metge Dr. Marcos Ariel Hourmann declarat culpable d’homicidi per aplicar l’eutanàsia a Espanya. Una història basada en fets reals.

Les propostes de petit format del divendres al vespre són variades i atractives. Arrencarem amb el clown de la companyia Pepa Plana, premiada recentment amb els Premis Butaca i programat en el marc del Dia Internacional de les Dones. Veus que no veus és un espectacle de nassos...vermells, molt tendre per riure, jugar i també reflexionar. També comptarem amb registres ben diferents com un text de memòria històrica a Winnipeg; i tota una declaració d'amor a la vida amb l’actriu i cantant Mariona Castillo que el públic recordarà per la seva interpretació a l’espectacle Les dones de Guido Contini i que ara torna al Teatre Cal Bolet amb el nou musical El Temps que no tindrem.

La programació de dansa

Dins dels actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa, El Festival Dansòmetre torna amb una nova edició a Vilafranca amb la programació de tres espectacles amb vinculacions al territori: Cafuné un espectacle de la companyia Du’K’tO, una simbiosi de circ i dansa que es farà al carrer per tal d’apropar la dansa a la població.  El segon espectacle integrat per 2 peces de creacions locals, LO.LI.TA de la companyia La Taimada i Estudi 3 “La persistència del picar” d’Aina Alegre. I tancarà el Festival l’espectacle Mixed Bill de la jove companyia Ballet de Barcelona que ens oferirà un repertori clàssic i contemporani amb talent de tot el món i que compta sobre els escenaris amb la ballarina vilafranquina Marina Solé.

L’espectacle multidisciplinar Jorn és una estrena dels artistes locals Ricard Parera, Jordi Cabestany, Marcel·lí Bayer i Carlos Martorell.  Una projecte sonor i visual programat dins del Most Festival i que es va haver d’ajornar arran de la Covid-19.

La programació de música

La Camerata Penedès, l’orquestra resident de l’Auditori de Vilafranca oferirà 3 concerts i serà l’encarregada d’obrir i tancar la temporada.. El primer serà Imatges, un viatge musical per tres grans compositors Xavier Montsalvatge, Heitor Villa-Lobos i Astor Piazzola. El segon concert programat dins dels actes del Festival VilaPensa serà La quarta de Mahler, una obra dotada d’una delicadesa excepcional i una sofisticació impecable i tancarà la temporada la Serenata de Dvorák.

Un dels grups de més èxit del panorama musical, els Buhos, en la seva gira per arreu del país farà una parada a a l’Auditori Municipal de Vilafranca per presentar-nos Teràpia col·lectiva. Un espectacle per a teatres i auditoris sota la direcció, el mestratge i savoir-faire d’Albert Pla.

La Maria Arnal i el Marcel Bagés és un dels plats forts musicals ja que presentaran el seu recent estrenat nou disc que manté l’essència del seu anterior treball que tants reconeixements van obtenir.

Dins del dia Internacional de les Dones, a més de l’espectacle teatral de la Pepa Plana, també la Lídia Pujol farà un concert homenatge a la cantautora Cecilia que a la vegada s’ha emmarcat dins del Festival Barnasants,

El jazz vindrà de la mà dels concerts CMC Trio 15 anys de Colina, Miralta, Sambeat per oferir-nos jazz popular i accessible per fer vibrar, un concert fruit de la col·laboració amb el Jazz Club Vilafranca i de Marco Mezquida  que amb les seves picades d’ullet al lirisme, als ritmes ibèrics i turcs ens presentarà el seu nou treball Talismán acompanyat de dos grans músics del panorama jazzístic: Aleix Tobias a la percussió i Martín Meléndez al violoncel.

Les dues propostes locals són Jorn de Ricard Parera, Jordi Cabestany Marcel·lí Bayer i Carlos Martorell que dins dels actes de celebració del desè aniversari del Most Festival estrenen un projecte sonor i visual d’arrel contemporània. La segona proposta local és Ad Álgea del vilafranquí Josep Maria Martí, d’un del millors especialistes en corda polsada.

I a les portes de l’estiu, el trio format per una valenciana, una catalana  i una mallorquina  anomenades Marala seran al Claustre dels Trinitaris per acompanyar-nos en una vetllada que inclourà poemes musicats per poetesses actuals, revisions de cans de batre, entre d’altres  des d’una mirada jove, femenina i feminista.

Programació Familiar

La Xarxa de Vilafranca porta al Teatre Cal Bolet els espectacles de la Blancaneus i els set nans de la companyia Magatzem d’Ars on presenten un conte musical adaptat dels germans Grimm amb un humor fresc i dinàmic que captivarà grans i petits. I Adéu Peter Pan de  la companyia Festuc Teatre amb una història sensible i divertida que parla del vincle entre els infants i els seus avis.

A nivell musical arriben els Xiula per presentar el recent estrenat treball Descontrol MParental. Un veritable concert terapèutic familiar per aquest ordre que segueix amb l’essència de posar música als problemes familiars, però aquest cop posen el focus d’atenció en els pares i mares. El disc compta amb les col·laboracions d'Albert Pla, Clara Peya, Suu, Beth, Ivette Nadal, Elena Gadel i Selma Bruna.

Venda anticipada per trams

Aquest any continuem amb la venda per trams degut a la situació de la Covid-19. Les entrades es posaran a la venda per Internet i a les taquilles del Teatre Cal Bolet a partir d’ un mes abans de la seva representació o concert sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti. És per això que recomanem la consulta de la programació als respectius espectacles introduïts a la pàgina web on s’actualitzaran els canvis que es vagin produint.

Les taquilles del Teatre Cal Bolet mantenen el seu horari habitual i estaran obertes per a la compra anticipada d’entrades soltes tots els dijous, no festius, de 6 a 8 de la tarda.

*Les entrades de Teràpia col·lectiva de Buhos s’obrirà la venda per Internet i a taquilles a partir del dia 14 de gener.

A partir de dilluns dia 11 de gener ja estan a la venda per Internet les entrades del concert Imatges de la Camerata Penedès i l’espectacle familiar Blancaneus i els set nans. A partir del dijous 14 de gener també estaran disponibles a les taquilles del Teatre Cal Bolet

Abonaments

S’amplia l’oferta d’abonaments, amb 4 nous abonaments per tal que tothom pugui gaudir dels millors avantatges:

2/25% Abonament de 2 o 3 espectacles: 25% de descompte

4/35% Abonament de 4 a 6 espectacles: 35% de descompte

Jove-2/50% (fins a 30 anys). Abonament de 2 o més espectacles: 50% de descompte

8-M-2/50%(*) Abonament de 2 espectacles: Veus que no veus + Lídia Pujol: 50% de descompte

Jazz-2/50%(*) Abonament de 2 espectacles: Colina Miralta Sambeat + Marco Mezquida: 50% de descompte

Dansòmetre-2/50%(*) Abonament de 2 espectacles: Mixed Bill + Estudi 3 i LO.LI.TA: 50% de descompte

A la fresca-2/50%(*) Abonament de 2 espectacles: Marala + El temps que no tindrem: 50% de descompte

(*) No es poden intercanviar espectacles de diferents abonaments

Tots els abonaments només es podran adquirir per Internet, estan oberts a tothom i amb preus més econòmics.

El mateix dia de l’espectacle es podran comprar les entrades que hagin quedat disponibles a partir d’una hora abans del concert o representació.

Tota la programació i informació i novetats d’aquesta temporada es pot trobar a la web http://espectacles.vilafranca.cat

Cultura segura

Des del Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca apliquem totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries. Recordeu que l’aforament dels espectacles és del 50% i és obligatori l’ús de les mascaretes durant les representacions o concerts.