Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Jesús Gómez presenta "Seqüències" a la sala dels Trinitaris

23 de octubre de 2019

El divendres 25 d’octubre, a les 20h, es va inaugurar a la Sala dels Trinitaris, l’exposició Seqüències del filòsof i pintor vilafranquí Jesús Gómez. Es tracta d’una invitació a passejar visualment per obres que Jesús Gómez ha fet al llarg de quatre dècades. Una invitació a deixar-vos portar per pintures i dibuixos que us demanen complicitat i oblit del temps. Una quarantena de peces, la majoria sobre paper, són obres de caràcter no figuratiu, entre la música de les formes geomètriques i el ball d’allò orgànic i viu. Presentades sovint en seqüències que permeten a cada obra ritmar amb altres. El format petit, predominant, és pròxim, proper i amb voluntat d’intimitat.

Pintar i dibuixar ha estat per Jesús Gómez des de sempre una necessitat, una passió. L’art ha ocupat sempre un lloc de privilegi dins el seu cor, en particular la pintura.  Gómez concep la pintura com un trencament amb la inèrcia del temps, “aixeca la vida”. Aquesta passió per l’art ha anat sempre acompanyada per la seva passió per la filosofia, pensar, reflexionar, formen part del seu dia a dia.

Jesús Gómez s’ha mogut sempre en el camp de l’abstracció, de la no-figuració. És una inclinació natural en ell. Mai no ha cursat estudis artístics de cap mena. Ha estat la pràctica pictòrica i sobretot la del dibuix el que la dut a treballar com ho fa.

La naturalesa i la geometria han estat les dues ribes del seu fluir creatiu. L’arbre que balla mogut per la música del vent, la quietud de la pedra recollida en el seu silenci, un cactus juganer, la perfecció d’un cercle, la suavitat d’una corba...tot aquestes visions, impressions són la font d’inspiració de l’obra visual de Jesús Gómez.

L’artista

Jesús Gómez va néixer el 25 de desembre de 1956 a Menàrguens (La Noguera). Va cursar estudis de matemàtiques durant 3 anys a la Universitat Autònoma de Barcelona. Finalment va cursar la carrera de Filosofia a la Universitat de Barcelona.

Viu a Vilafranca des de l’octubre de 1984 i fins al gener de 2017 va ser professor de filosofia a l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca.

L’any 1987 va participar en l’exposició col·lectiva Pintors vilafranquins presentada a local de l’ETCètera de Vilafranca a l’octubre i a Vilanova al desembre. Va participar en les primeres edicions del Firart (anys 1988, 1989 i 1990) i en els Fires de Dibuix i la Pintura al carrer de les ciutats de Girona, Figueres i Lleida. L’any 1989 va fer una exposició individual a l’Aula de Cultura de Manlleu. Ha participat també en 2 exposicions col·lectives de petit format a la Galeria Palmadotze durant els seus inicis amb aquest mateix títol “Petit format” l’any 1990, l’altre l’any 1991 dedicada a Mozart  commemorant els 200 anys de la seva mort.

L’exposició a la Sala dels Trinitaris és l’inici d’una nova etapa per l’artista Jesús Gómez.

L’exposició Seqüències es podrà visitar fins al diumenge 24 de novembre amb l’horari habitual de la Sala dels Trinitaris: de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.