Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Jordi Domènech guanya el VII Premi de composició per a piano M. Dolors Calvet

01 de juliol de 2022

El lliurament del VII premi de composició per a piano M. Dolors Calvet va tenir lloc dissabte 18 de juny a l’auditori del museu. L’acte va incloure un concert a càrrec d’alumnes de l'Escola Municipal de Música amb la interpretació de totes les peces per a piano que la compositora vilafranquina va crear especialment per a infants.

El certamen ha rebut aquest 2022 vint i dues propostes i ha repartit una menció honorífica, a més del guanyador. L’osonenc Jordi Domènech Subirana, guanyador de l’edició d’enguany amb l’obra Piano Feres, ha apostat per fomentar el treball col·lectiu i artístic en totes les seves varietats.

Membres de l’organització es van mostrar satisfets per la participació, tan a nivell quantitatiu, ja que van participar més obres que en edicions anteriors, com a nivell qualitatiu. El jurat va destacar el nivell musical de les obres, i va repartir una menció honorífica a Jordi González per l’obra 10 estudis preliminars amb cinc notes.

El jurat també va voler deixar constància que la decisió ha estat difícil, què, en general hi ha hagut molt bones idees, bon nivell i molta originalitat. I que hi ha hagut composicions amb noves grafies i llenguatges, cosa que es considera molt interessant i de molta vàlua.

Acta del jurat

Premi de Composició per a Piano Dolors Calvet i Prats

El Premi es va crear per tal de reconèixer la figura i l’obra d’aquesta compositora i pedagoga vilafranquina. Amb aquest objectiu es va signar (aprofitant que l’any 2007 feia cent anys del seu naixement) un conveni entre VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Família de Dolors Calvet.

Amb la creació del premi s’estimula la creació de nou repertori per a la pedagogia del piano (a partir d’una reivindicació de la trajectòria de Dolors Calvet) i es promou la coneixença d’aquesta intèrpret.
La convocatòria del premi és biennal.

Accessibilitat