Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Jornada participativa sobre el Pla de Biblioteques i Lectura Pública a Vilafranca

22 de maig de 2017

El proper dissabte 27 de maig, entre les 9 i les 14,30h, tindrà lloc a l’Escorxador una jornada participativa al voltant del Pla de Biblioteques i Lectura Pública a Vilafranca.
El Ple Municipal va aprovar en el seu moment i per unanimitat una moció sobre la Lectura Pública i Biblioteques. Aquesta moció posava en marxa el Pla de Biblioteques i Lectura Pública a Vilafranca, la finalitat del qual era crear una Comissió de treball i de seguiment de l’elaboració  i execució d’aquest Pla; elaborar una diagnosi de la situació actual i una proposta per equiparar-nos als estàndards establerts per la Generalitat de Catalunya; analitzar la situació i realitat existent en relació a les activitats i equipaments relacionats amb la lectura; conèixer la interrelació existent entre els diferents serveis de lectura pública: biblioteques escolars, sales d’estiu, arxius, centres de documentació, etc a Vilafranca; promoure la distribució i acció de tots aquests serveis, programes o accions a la nostra ciutat, però també al territori; constituir una Jornada Participativa per definir els eixos que han de formar part d’aquest Pla a quatre anys vista; i
elaborar el document definitiu que ha de ser la eina per desenvolupar i posar en  marxa el Pla de Lectura de Vilafranca.
La jornada de dissabte és oberta a tothom i la idea és que hi haurà un procés, per ser el més funcional possible, de treball en gran grup i un procés de treball per àmbits. 
Cada participant haurà d’escollir l’àmbit que pensi que li pot ser més adient o en aquell on cregui que la seva aportació pot ser més significativa.
Els grups de treball que es proposen són: 
- Incidència sobre l’aprenentatge i l’educació 
- Diàleg de la biblioteca amb els sectors de la cultura i altres de Vilafranca 
- El paper de la biblioteca en la cohesió social i la participació ciutadana
- Biblioteca pública i memòria local
- La promoció de la lectura

Es pot consultar el document marc en l’enllaç: http://biblioteca.vilafranca.cat/qui-som/pla-de-lectura-i-biblioteques-2017 i les persones interessades a participar ho podran fer amb la inscripció el mateix dia o be enviant un correu a [email protected]