Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Festa Major 2023 presenta el marxandatge oficial

11 de maig de 2023

Els administradors i les administradores de la Festa Major de Vilafranca 2023, Anna Benach, Laura Cabezas, Oriol Bertran, Laura Bages i Jacques Planas, han presentat aquest dijous a la tarda, en un acte obert a tothom al Claustre de Sant Francesc, el marxandatge de la Festa Major de Vilafranca creat pel dissenyador vilafranquí Daniel Jané.

A través d’una desfilada, amenitzada pel DJ vilafranquí Jordi Rivas, el quintet ha donat a conèixer les diverses tipologies de samarretes per a adults i infants, així com un seguit d’elements basats en la imatge gràfica de la festa. El nou marxandatge destaca per una -intencionadament reduïda- paleta vermella, blanca i negra: enigmàtica, màgica i festiva, inspirada en les grafies dels picapedrers i en les tosques figures medievals. A les diverses aplicacions, hi apareixen símbols que representen els balls del seguici festiu, amb un destacat protagonisme del Drac i de la imatge de Sant Fèlix.

 

Samarretes d’adults i infants

Hi ha tres models de samarretes de màniga curta per a adults. El primer model està disponible en els tres colors. A la part davantera hi ha les representacions de tots els balls del seguici sintetitzats a la maniera picapedrera: dibuixos extremadament angulars, evitant la corba i construïts de manera primitivista tenint en compte les eines que utilitzaven per dibuixar al segle XIV. A la part superior de l’esquena hi ha el logotip de la festa. El segon model, vermell o blanc, porta el logotip de la festa al pit i una representació de la imatge de Sant Fèlix a l’esquena.

Finalment, el tercer model és una edició especial. Es tracta d’una samarreta blanca o negra, que porta inscrita al pit la paraula “Folkore”, un mot inventat en el que el dissenyador uneix de manera irreverent l’estètica rave juvenil i la passió pel folklore local. A més a més, en el cas dels adults, hi ha una samarreta de tirants negra amb els símbols de color blanc a la part de davant i el logotip de la festa a la part superior de l’esquena. Enguany, també hi ha la possibilitat d’adquirir un polo de color blau marí amb el logotip vermell de la festa al pit.

Pel que fa a les samarretes infantils, també n’hi ha de diverses modalitats. D’una banda, hi ha un primer model, disponible en vermell i blanc, que té els pictogrames dels balls a la part de davant i el logotip de la festa a l’esquena. D’altra banda, hi ha un segon model de color vermell, que porta el pictograma blanc del Drac al pit i la cua blanca a la part inferior baixa de l’esquena.  Finalment, també es pot adquirir una samarreta de tirants blanca amb la imatge vermella del Drac a davant i la cua a darrere, també vermella.

El ventall, el pitet i altres elements de marxandatge

Més enllà de les samarretes per a adults i infants, també hi ha altres elements de marxandatge que segueixen la mateixa línia gràfica. Hi ha una bossa a l’estil tote bag amb el logotip vermell a una cara i la cua vermella del Drac a l’altra.

Una de les principals novetats és la creació d’un pitet per als més petits de la casa. És de color blanc i hi ha la imatge del Drac brodada en vermell.

Amb la mateixa representació del Drac en blanc, hi ha un ventall vermell. A més a més, el marxandatge inclou una polsera de tela blanca o vermella amb una selecció d’aquestes representacions sintètiques dels balls.

 

Punt de venda a les Fires de Maig

El nou marxandatge es podrà comprar a l’estand de la Festa Major que hi haurà durant els dies 12, 13 i 14 de maig al recinte Firal de la Zona Esportiva, en el marc de les Fires de Maig. El mateix divendres, a les 20:30h, el Casal de Vilafranca acollirà l’espectacle El Soterrani.

Accessibilitat