Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Arsenal torna a organitzar la Festa de la Joia l’1 de desembre al claustre dels Trinitaris

21 de novembre de 2023

L’Escola Municipal d’Art Arsenal està preparant un seguit d’actes amb motiu de la diada de Sant Eloi, patró dels joiers i les joieres. L'escola treballa activament per fomentar la presència de la joieria a Vilafranca i per això ja fa alguns anys que organitza la celebració joiera amb motiu de Sant Eloi: la Festa de la Joia. L'objectiu d'aquest esdeveniment és crear una sinergia entre el públic vilafranquí i els professionals de la joieria d’autor.

El proper divendres dia 1 de desembre al Claustre dels Trinitaris tindrà lloc aquest esdeveniment a partir de les 17.30 i fins a les 21h. Durant aquesta jornada, es podrà gaudir de diverses activitats, incloent-hi un mercat de joieria d'autor a càrrec de joieres i joiers professionals, que són exalumnes de l'Arsenal. 

També hi haurà una emocionant desfilada de peces creades pels alumnes dels graus mitjà i superior de joieria artística de l’Arsenal. A més, estudiants d'altres especialitats també participaran en aquest esdeveniment, presentant les seves intervencions sobre el cos, desenvolupades per l’alumnat de primer curs de grau superior dins del projecte "Hàbits". Aquest projecte, basat en l'upcycling i la metodologia d'aprenentatge basat en projectes, compta amb la col·laboració de les caves Codorniu, Freixenet i Pinord, que han cedit materials per a aquest projecte innovador.

Finalment, un jurat professional seleccionarà, entre les obres presentades pels exalumnes, la peça que l'Ajuntament de Vilafranca adquirirà per ampliar la seva col·lecció de joieria contemporània, una col·lecció que es va iniciar l’any passat.

L’escola convida tothom a participar i gaudir d'aquesta jornada dedicada a la creativitat i a l'art vinculat al món de la joieria a Vilafranca. L’entrada és lliure i gratuïta.

 

Accessibilitat