Ajuntament de Vilafranca del Penedès

L’artista Teresa Pla Belío presenta a la Sala dels Trinitaris un conjunt de la seva obra escultòrica sota del títol “Sense trama”

L’artista Teresa Pla Belío presenta a la Sala dels Trinitaris un conjunt de la seva obra escultòrica sota del títol “Sense trama”

26 de febrer de 2018

El divendres 2 de març, a les 8 del vespre, va tenir lloc a la Sala dels Trinitaris la inauguració de l’exquisida obra de l’artista resident a Sant Pere de Riudebitlles, Teresa Pla Belío.
La mostra, que porta per títol, “Sense trama”, consisteix en l’exposició d’una dotzena de peces de diferents èpoques de la llarga trajectòria de Teresa Pla i totes elles estan creades en cotó. Es tracta de fràgils i elegants estructures que, com el seu títol indica, no segueixen cap tipus de fil conductor que les vinculi encara que, paradoxalment, es tracti de peces teixides amb una complexa trama de fils de colors.
Teresa Pla Belío (Barcelona, 1947) resideix, des de l’any 2010 a Sant Pere de Riudebitlles. És tècnica en Arts Aplicades i Oficis Artístics i especialista en Disseny d’interiors i enquadernació artística de llibres, per l’Escola Llotja de Barcelona.
L’aprenentatge de diverses tècniques tèxtils l’ha realitzada en cursos i estades a Barcelona, Bèlgica, Anglaterra, França i Nova Zelanda.
Ha obtingut diferents les beques per realitzar stages amb artistes internacionals: “The experiment in International living” a Estats Units; “II Taller de Otoño” a Madrid atorgada pel Ministeri d’Indústria; “Plain Air” a Lubwiewice (Polònia) atorgada pel Ministeri de Cultura polonès i va rebre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya un ajut per aprofundir  en els teixits maoris a Nova Zelanda.
Ha obtingut premis de disseny per dues peces: Pedretes tèxtils i T-Ptes.
Per bé que aquesta serà la seva primera exposició individual a Vilafranca, Teresa Pla ha participat, des de l’any 1979 en nombroses exposicions tant col•lectives com individuals. La seva obra s’ha mostrat a Grècia, Eslovàquia, Argentina, Alemanya, Bèlgica, Polònia, Hongria, Dinamarca, Japó, Polònia, Finlàndia, Barcelona, Estats Units, Xile, Barcelona, Màlaga, Terrassa.  També va ser present a la VII Biennal d’Art Riudebitlles.
Es membre del col•lectiu Ardhara i va participar en la primera mostra col•lectiva d’aquest col•lectiu l’any 1985. Actualment forma part del col•lectiu d’artistes Riudebitlles Territori d’Art.
La Sala dels Trinitaris mostrarà a partir del divendres 2 de març i fins al diumenge 1 d’abril, l’obra d’aquesta gairebé desconeguda artista, si bé reconeguda internacionalment, tal i com ho demostra la seva presència a publicacions com The new textiles Trend and Taditions (Londres-USA); International textile desing (Londres); Molas (USA); Fiberats desing book Six (USA); Biosfera (Barcelona; Textildata (Terrassa) i Fiberarts desing book Seven (USA).
“Sense trama” es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, els dissabtes de 18 a 20h i els diumenges de 12 a 14h.