Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les Festes de Sant Raimon tornen a Vilafranca del 16 al 27 de gener

08 de gener de 2019


L’Agrupació de Raimons organitza de nou, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, les festes d’hivern de la ciutat

L’Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes organitza de nou aquest any les festes d’hivern vilafranquines, les Festes de Sant Raimon 2019. La presentació del programa d’actes es va fer ahir a la tarda, i va anar a càrrec de l’alcalde Pere Regull, del regidor de Cultura, Raimon Gusi, i de diversos components de l'Agrupació de Raimons, encapçalats pel seu president Raimon Bové.
 
El regidor Raimon Gusi va destacar la bona valoració que es va fer l’any passat i va reiterar el suport municipal als organitzadors. Des de l’Agrupació de Raimons també van manifestar la seva satisfacció pel resultat de les festes de 2018 i van avançar que enguany es repetirà el mateix model, amb alguna novetat, sobretot en l’àmbit més lúdic, que creix, però que manté l’estructura de l’edició anterior. Així les festes es concentraran principalment en dos caps de setmana, de divendres a diumenge, del 16 al 26 de gener i la imatge, que repeteix el format de cartell-programa, ha anat a càrrec de la dissenyadora Sandra Güell.

L’alcalde Pere Regull va felicitar i agrair l’esforç de l’Agrupació de Raimons per mantenir les Festes de Sant Raimon, amb una “quantitat d’actes espectacular, adreçats a un ventall de públic molt variat. Això és important, perquè les festes populars han de ser transversals i arribar a tot tipus de públic”. El programa d’aquesta edició inclou un total de 27 actes i el pressupost que l'Ajuntament aporta a les festes és de 15.000 euros. 

Els actes s’iniciaran el divendres 18 de gener, amb un castell de focs i el Sopar de l’euro, que enguany es farà a la Sala 1876 i concert grup local Trifàsic. L’endemà, dissabte 19 de gener, hi haurà una cercavila pel mercat setmanal amb el capgròs de Sant Raimon, i a la tarda, concert amb el Cor Xamusia. Al vespre es repetiran els espectacles als bars amb diverses propostes lúdiques i musicals i una proposta nova, el Ball de Festes, que es farà a les 12 de la nit a la Sala 1876 amb Hotel Cochambre. El diumenge 20 de gener hi haurà el 14è concurs d'estirar corda, una sessió de swing, un concert de l’escola de música Clau de Sons i havaneres amb el grup Xató. 

L’activitat del darrer cap de setmana de gener, començarà el dijous 24 amb el Musical Figarot, una Jam Session de Música Tradicional que es farà a Cal Figarot. El dia 25 repetiran la cata Raïm-on amb un maridatge de vins i xocolata, i com a novetat es presenta el concert Sons del Castell de Sant Raimon de Penyafort, a les 20h a la Capella de Sant Joan. A la nit es repetiran els Espectales als bars, amb Beatvoices, cant a capella, al Sam cafè. El dia 26 es dedicarà la tarda a l’activitat infantil, i un concert de banda de l’EMM M.Dolors Calvet. Al vespre, un Concert sorpresa, que caldrà descobrir a través de pistes al compte d’instagram @agrupacioderaimons. A la nit, Espectacles als bars i la tradicional Festa dels Raimons, amb The Papas & The Popo’s, al 1876 Vilafranca. Diumenge 27 de gener es tancarà el programa amb un vermut popular a la plaça de Sant Joan, la representació teatral El Marquès del Firal, a Cal Bolet, i la projecció del documental Solo in Papua, de Rai Puig, a Cal Figarot.

Finalment, es repetirà el concurs d'Instagram amb el hagstag #raimons19 amb tres premis per repartir: un sopar per a dues persones al restaurant Cal Ton, entrades per a Cal Bolet/Auditori i una visita guiada a la Ruta modernista.