Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Regull: “El Most Festival reforça la vinculació del món del vi amb la cultura del Penedès”

13 de desembre de 2018

6.729 persones han assistit a les projeccions i activitats del festival, un 22% més que l’any anterior, un rècord de públic.

El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava 2018, va acomiadar definitivament la seva vuitena edició amb unes xifres de públic rècord que reforcen les iniciatives i apostes del certamen. Si l’edició de 2017 tancava amb 5.300 espectadors, enguany han estat més de 6.700 els assistents que han acudit a les sessions i a les activitats dedicades al cinema i el vi programades durant el vuitè Most Festival. Aquest increment global del 22% és encara més pronunciat pel que fa a Most al Priorat, que ha congregat 740 espectadors, 83% més que 2017, entre els vuit municipis de la comarca tarragonina que hi han participat. La implicació dels ajuntaments i d’entitats del teixit associatiu del territori i de cellers a totes dues comarques ha estat clau per acostar encara més el festival al públic.
Una de les apostes més fermes d’aquesta edició era l’apropament de la cultura cinematogràfica i vitivinícola al públic més jove a través de vàries activitats. El Campus Brot a Vilafranca, que convocava a joves cinèfils per a confeccionar la programació d’una sessió de curtmetratges Brot o la Jornada Formativa de comunicació han superat les expectatives. Juntament amb el Most a les Escoles, aquestes activitats han reunit més de 1.000 infants, adolescents i adults, molts dels quals procedents de les sessions escolars a Falset i Cornudella, que van tenir una excel•lent acollida.
Prop de 500 persones han assistit a les sessions de curtmetratges Brot, programades per l’entitat co-organitzadora del festival, Cineclub Vilafranca. L’associació, que aquest 2018 celebra el seu cinquantenari, va programar tres sessions amb un total de 29 curtmetratges comptant, per primera vegada, amb una quarta projecció programada pels participants de Campus Brot. 
També han atret centenars de persones els llargmetratges de preestrena de la secció Gran Reserva, caps de cartell de les gales d’inauguració i cloenda, entre d’altres, reunint un terç del públic total del certamen amb sessions tan reeixides com la cloenda, omplint 400 localitats a l’Auditori Municipal de Vilafranca.
En la roda de premsa de valoració, l’alcalde Pere Regull va agrair a l’organització del Most “l’esforç per acostar el món del vi a la gent jove. El Most Festival, com el Vijazz, reforça la vinculació del món del vi amb la cultura, en aquest cas al cinema. Reforça la idea que el vi és cultura, i que el seu consum responsable i amb moderació no produeix perjudicis a la salut”. Aquesta idea és, segons l’alcalde, fonamental per a la pervivència del Penedès. “En el nostre ADN hi tenim la vinya, el vi i el cava. Si no sabem mantenir-ho, perdrem aquest ADN. Hi ha temptacions de convertir-nos en un parc logístic de Barcelona. Potser econòmicament no ens aniria malament però perdríem el nostre tresor. Per això, hem de fer viable econòmicament el manteniment del paisatge i l’entorn i saber diferenciar-nos respecte a altres zones vitivinícoles perquè el competidor està a qualsevol lloc del món. Hem de treballar tots junts i tirar endavant iniciatives que ens reforcin com el Most”, asseverava Regull.