Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Presentació del libre LGTBI: Claus bàsiques

10 de maig de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca, en el marc de les polítiques d’Igualtat i LGTBI i amb el suport de la Diputació de Barcelona, commemora el 17 maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, amb la presentació del llibre LGTBI: Claus bàsiques, a càrrec dels seus autors, Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori Contra l’Homofòbia Centre LGTBI de Barcelona, i Cristian Carrer, coordinador tècnic. La presentació del llibre es durà a terme el mateix dilluns 17 de maig, a les 18.30h, a la biblioteca Torras i Bages, de Vilafranca, a càrrec d’ambdós autors.

Què significa diversitat afectiva, sexual i de gènere? Quina és la llarga història de la lluita pels drets de les persones LGTBI? Com es manifesta l’LGTBI-fòbia? Com es tradueix en assetjament escolar? Quins protocols i bones pràctiques hem de seguir per a prevenir, detectar i eradicar aquesta xacra? Aquest llibre ofereix les clau bàsiques per entendre, aprendre i actuar a favor dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. En la primera part, l’històric activista i president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, explica d’una manera resumida els episodis més destacats de la lluita d’aquest col·lectiu: des del cas d’Oscar Wilde, la persecució nazi, la revolta de Stonewall i la repressió franquista, fins a les lluites recents a casa nostra. En la segona part, el psicòleg social i coordinador tècnic i també activista Cristian Carrer aborda l’LGTBI-fòbia d’una manera teòrica i pràctica i ofereix eines valuoses per prevenir-la, detectar-la i eradicar-la, sobretot en l’àmbit escolar.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntment de Vilafranca, Montse Arroyo, remarca que la commemoració d’aquest dia internacional “pretén incrementar la consciència sobre l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, per tal de seguir treballant des del món local per garantir els drets d’aquest col·lectiu”.